MENU
Kun je wachten

Kun je wachten

16 aug

Wachten vind ik een van de moeilijkste dingen. Ik wil liever werken dan wachten. Op de een of andere manier kom ik altijd op de verkeerde rijstrook of in de verkeerde rij terecht, en word ik gedwongen om te wachten. Mijn ongeduld is waarschijnlijk de reden dat de Heere mij herinnert aan Psalm 33 vers 20: ‘Onze ziel verwacht [wacht op] de Heere, Hij is onze hulp en ons schild.’

Waarom wacht God ermee om ons gebed te verhoren? Hij wil ons een betere zegen geven. Waarom stelt God bevrijding of ge-nezing uit? Hij heeft iets beters voor ons in petto. Onze tijden zijn in Zijn hand.

We moeten bedenken dat wanneer wij op de Heere wachten, we niet passief of onverschillig zijn. Wachten bereidt ons voor. God werkt in ons, zodat Hij voor ons kan werken. Hij weet wat Hij doet en heeft Zijn eigen planning. ‘De Heere vertraagt de belofte niet (zoals sommigen dat als traagheid beschouwen), maar Hij heeft geduld met ons en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat allen tot bekering komen’ (2 Petr. 3:9).

‘Ons hart is in Hem verblijd’ (vs. 21). Wachten leidt uiteindelijk tot aanbidding. De dag zal komen dat je verblijd zult zijn in de Heere, omdat je op Zijn heilige Naam hebt vertrouwd.

‘Laat Uw goedertierenheid over ons zijn, heere, zoals wij op U hopen’ (vs. 22). Wij hebben hoop en vertrouwen terwijl we wachten op de Heere. Als je het moeilijk vindt om te wachten, bedenk dan dat Gods uitstel niet Zijn afstel is. Hij heeft een grotere zegen voor je in petto. Je kunt er zeker van zijn dat op een dag het wachten voorbij is en je Hem zult gaan aanbidden en loven.

Wacht je erop dat God een specifiek gebed beantwoordt? Blijf erop vertrouwen dat Hij voor jou werkt. Jouw wachten zal veranderen in aanbidding en lofprijzing.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe (1929-2019) was een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 16 augustus 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

25 oktober 2020 Gelukkige oogsters
18 oktober 2020 Wachten en hopen
11 oktober 2020 Uitroep in donkere tijden
4 oktober 2020 Niet alle stormen zijn erg
2 oktober 2020 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man

Meer nieuws: