MENU
Amir Tsarfati in Israel: ontwikkelingen in het Midden-Oosten zijn bizar

Amir Tsarfati in Israel: ontwikkelingen in het Midden-Oosten zijn bizar

15 aug

Amir Tsarfati: Zoals u wellicht weet, is het in deze regio van de wereld de afgelopen week allesbehalve stil geweest. Van de implosie van Libanon tot de verspreiding van het Turkse 'rijk', doet zich een domino-effect voor in het hele Midden-Oosten. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er voorbereidingen worden getroffen voor een nieuwe grootschalige militaire confrontatie in Noord-SyriŽ. Het is slechts een kwestie van tijd voordat er een oorlog uitbreekt in Idlib, SyriŽ.

In de nasleep van de explosie van vorige week in Beiroet, Libanon, en na het aftreden van de premier en zijn kabinet, begrijpen de mensen dat niemand anders de schuld kan krijgen dan hun regering en de krachtige invloed van Hezbollah die leidt tot de ondergang van het land. Laat u niet misleiden, het is algemeen bekend in heel Libanon dat Hezbollah gezag uitoefende over de haven van Beiroet, en daarom is het geen verrassing dat alleen Hezbollah-personeel kwam opdagen om de schade te 'onderzoeken'. Frankrijk bood zelfs aan om onderzoekers te sturen, maar dit kwam nooit tot stand.

Wat ik je nu vertel, zal de ziekmakende invloed van Hezbollah verder benadrukken. Een persoon die zich vrijwillig aanmeldde bij de Civil Defense Unit en zijn broer verloor bij de explosie arriveerde kort daarna ter plaatse, maar vond het afgesloten. Alleen Hezbollah-personeel mocht het onderzoeksgebied betreden en ze gingen zelfs zo ver dat ze deze man bedreigden als hij hen ter plaatse confronteerde. Wat verborg Hezbollah? Waar waren ze naar op zoek? Het ammoniumnitraat en de ondergrondse tunnels zijn nu algemeen bekend voor de wereld. Wat weten we niet?

Interessant genoeg ontving de Libanese president Michel Aoun op 20 juli een rapport over onmiddellijk gevaar in de haven van Beiroet met betrekking tot ammoniumnitraat. Je vraagt je af: "Waarom ontving hij een waarschuwing twee weken voorafgaand aan de explosie terwijl het nitraat er al enkele jaren was?" Is het met corruptie op een niveau als dit echt een verrassing dat het Libanese volk door de straten marcheert met een strop om de nek van hun leiders, en vooral van Hezbollah's leiders? Wat nog moet worden bepaald, is hoe dit allemaal zal worden opgelost. Een militaire staatsgreep in het land is zeer onwaarschijnlijk. Een burgeroorlog is echter een realistische mogelijkheid. De primaire zorg van de mensen is om Hezbollah eruit te duwen, maar dit zal niet gebeuren zonder een gevecht van Iran.

De regering-Trump bereidt zich voor om nieuwe sancties uit te vaardigen tegen politici en/of bedrijven in Libanon die banden hebben met Hezbollah in een poging om de invloed van de Iraanse terreur-proxy te verzwakken. Een van deze personen is de voorzitter van de Free Patriotic Movement, Gebran Bassil, die ook de schoonzoon is van president Michel Aoun. Amerika zou, zoals het grootste deel van de wereld, graag een nieuwe regering in Libanon zien. In een buitengewoon negatieve gang van zaken voor de Arabische wereld ontving het Libanese volk afgelopen week hartelijk de Franse president Emmanuel Macron en eiste dat Iran ďweggaat uit Libanon!Ē, En dat Libanon terugkeert naar het Franse mandaat. Dit geeft aan dat het hun wens is om meer een westerse cultuur aan te nemen in plaats van door te gaan onder de herhaaldelijk mislukte Arabische heerschappij. De Arabische wereld heeft bewezen dat het zijn mensen niet kan beheersen. Het islamitische regime wilde de westerse cultuur verdrijven, maar wordt nu steeds populairder.

Stel je voor dat IsraŽli's hun regering zo beu zijn dat ze eisen dat Groot-BrittanniŽ naar binnen trekt en over hen regeert. Het is zo bizar.

Vanuit Libanon is de huidige aanstichter van het conflict in het Midden-Oosten Turkije. Meest recentelijk staat het nu op de rand van een botsing met zijn buurman in het westen, Griekenland, nadat het de Griekse soevereiniteit had geschonden door een onderzoeksschip genaamd Oruc Reis te sturen om op zoek te gaan naar nieuwe olievoorraden in de Griekse wateren. Dit schip werd vergezeld door een tiental Turkse marineschepen en meerdere F-16's, evenals onderzeeŽrs. En op dinsdag waren Turkse gevechtshelikopters te zien die over Griekse eilanden vlogen. Waar we wantrouwend tegenover stonden, is nu een nieuwe realiteit; Turkije erkent niet langer de grenzen van het post-Ottomaanse rijk, wat publiekelijk werd aangekondigd door de communicatiedirecteur van het Turkse voorzitterschap. Met andere woorden, ze willen hun rijk terug en het maakt niet uit wie hen in de weg staat. Defiance is de naam van het spel, dat duidelijk werd weergegeven toen een Turks schip luid Ottomaanse muziek liet horen toen het werd geconfronteerd met het Griekse leger.

In IsraŽl is Turkije betrokken bij het zoeken naar controle over Oost-Jeruzalem; meer specifiek, de Tempelberg, hoewel ze dit op een meer discrete manier aanpakken. In LibiŽ wint Turkije aan grip in een oorlog waar ze niets mee te maken zouden moeten hebben.

Bovendien hadden Iraakse functionarissen onlangs een ontmoeting met leden van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK), maar werden ze aangevallen door Turkije via een militaire drone. Tijdens het proces hebben ze Iraakse grensbeambten vermoord om bij de PKK te komen. Voor Turkije heiligen de doelen de middelen. U kunt dus zien dat Turkije momenteel gewelddadig is en botst met de soevereiniteit van SyriŽ, Irak, Libanon, Griekenland, Cyprus, IsraŽl en LibiŽ. Het lijdt geen twijfel waarom president Trump elke relatie die hij voorheen met president Erdogan had, heeft afgewezen.

En tot slot, wat de wereldaangelegenheden betreft, heeft presidentskandidaat Joe Biden senator Kamala Harris gekozen als zijn vice-president running mate. In dit geval weet iedereen echter dat degene die als VP wordt gekozen, binnen enkele dagen na de inhuldiging het presidentschap zal overnemen als de Democraten de verkiezingen winnen. Merk op dat Harris al in de voorverkiezingen de keuze was van niemand minder dan George Soros. En ja hoor, hier zijn we dan. En als hij een bepaalde kandidaat steunt, weet u alles wat u over hem moet weten. Dit ticket wordt beschouwd als een van de meest pro-abortusduo's in de Amerikaanse geschiedenis.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de volgende president een groot effect heeft op IsraŽl. Premier Benjamin Netanyahu heeft bijvoorbeeld verklaard dat de langverwachte annexatie van de Westelijke Jordaanoever in afwachting is van goedkeuring door de VS. Mocht een administratie van Biden-Harris het overnemen, dan kunt u er zeker van zijn dat dit niet zal gebeuren. U moet begrijpen dat de identiteit van de persoon in het Witte Huis belangrijke implicaties heeft buiten Amerika. En aan de andere kant is IsraŽl een kritische vriend van Amerika in het Midden-Oosten. Aangezien dit het geval is, ben ik verheugd u te kunnen vertellen dat ik met voormalig ambassadeur Yoram Ettinger heb kunnen praten over deze speciale relatie tussen IsraŽl en de Verenigde Staten. Binnen een week gaan we dit interview in premiŤre op Facebook. Blijf kijken!

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org via de link onderaan dit item.

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 15 augustus 2020
Auteur: Amir Tsarfati
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: