MENU
De stem in de storm

De stem in de storm

23 aug

Ik weet niet hoe mijn vrienden-psychologen dit zullen analyseren, maar om de een of andere reden geniet ik van een regenachtige dag. Ik vind het rustgevend om bij het raam te staan en de wolken en de regen te zien en zelfs de donder te horen.

Psalm 29 is een beschrijving van een storm. Ik denk dat David buiten in het veld was of in een grot toen deze storm kwam. Hij zag de kracht van God in de turbulentie. Voordat de storm losbrak zei hij: ‘Geef de heere, machtige heersers, geef de heere eer en macht. Geef de heere de eer van Zijn Naam, buig u voor de heere neer in Zijn heerlijke heiligdom’ (vs. 1-2). Hij hield zich bezig met de heerlijkheid van God. Misschien zag hij hoe de wolken zich samenpakten. Wanneer jij ziet dat de wolken zich samenpakken en weet dat er een storm aankomt in je leven, denk jij dan aan de heerlijkheid van God? David wel. Wij helaas vaak niet. Wij zijn meer bezig met het ontvluchten van de storm dan met de heerlijkheid van God.

In vers 3-9 beschrijft David de storm: ‘De stem van de heere klinkt over de wateren, de God der ere dondert (…). De stem van de heere is vol kracht’ (vs. 3-4). Hij zag de bliksem en hoorde de donder. Het is indrukwekkend wat de stem van de Heere allemaal doet. ‘De stem van de heere breekt de ceders (…). De stem van de heere doet de woestijn beven (…). De stem van de heere doet de hinden jongen werpen’ (vs. 5,8-9). David beëindigt de psalm met de erkenning van Gods soevereiniteit. ‘De heere troont boven de watervloed, ja, de heere troont als Koning voor eeuwig’ (vs. 10). God is ook nu soeverein. Wees niet bang voor de storm. Let op Zijn heerlijkheid en Zijn kracht.

God spreekt vaak tot je in de storm. Als je nu weer eens een storm doormaakt, luister dan of je Zijn stem hoort. Let op Zijn heerlijkheid en kracht en denk eraan dat Hij alles in Zijn hand heeft.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe (1929-2019) was een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 23 augustus 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

25 oktober 2020 Gelukkige oogsters
18 oktober 2020 Wachten en hopen
11 oktober 2020 Uitroep in donkere tijden
4 oktober 2020 Niet alle stormen zijn erg
2 oktober 2020 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man

Meer nieuws: