MENU
Corona na de bomaanslag in achterbuurten van Guatemala-stad

Corona na de bomaanslag in achterbuurten van Guatemala-stad

24 aug

EO-Metterdaad - In 2018 bezocht EO-Metterdaad de 17-jarige Karla, een dappere jonge vrouw die woont in de gewelddadige achterbuurten van Guatemala-stad. Drie jaar eerder werd haar leven verscheurd door een aanslag van een straatbende.

Haar broer ging om met verkeerde vrienden. Zelf had ze er niets mee te maken. Toen ze buiten geweerschoten hoorde en naar buiten holde om haar broer te redden werd alles zwart. Een jaar later ontwaakte ze uit een coma, haar lichaam en gezicht verminkt door de granaatscherven. Ondanks alles pakte ze de draad van het leven weer op en begon te studeren. Toen kwam corona.

Hoe gaat het nu met Karla?
Als we haar opbellen vertelt ze dat ze het goed maakt, naar omstandigheden. Corona heeft voor haar zowel positieve als negatieve gevolgen. Dankzij de lockdown is het geweld in haar buurt veel minder geworden. Karla maakt zich vooral zorgen om haar oma van tachtig. Zij zorgt voor Karla, omdat haar moeder door een alcoholverslaving blind is geworden. Om haar oma te beschermen draagt Karla binnen mondkapjes en leeft ze, samen met haar twee broers, noodgedwongen binnen.

Wat kan er nu in tijden van corona voor jongeren, zoals Karla worden gedaan?
Veel jongeren in de achterstandswijk, waar Carla woont, zijn getraumatiseerd door het geweld wat ze meemaken. Middenin de wijk staat de christelijke school van hulporganisatie Woord en Daad. Hier kunnen jongeren psychologische hulp krijgen en begeleiden de leerkrachten hen intensief. Door corona moet de school omschakelen naar andere vormen van onderwijs en begeleiding, waaronder online.

Nieuwe kans in Guatemala
Help mensen uit de vicieuze cirkel van armoede en geweld
Hoopvolle projecten met onderwijs, voorlichting en Evangelisatie!
Bezoek de website van EO-Metterdaad via deze link en steun het werk.

Datum: 24 augustus 2020
Auteur: EO-Metterdaad
Foto: EO-Metterdaad
Website: http://www.metterdaad.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: