MENU
visual
Beheerder Oasekampen tourt met Amerikaanse schoolbus door de Achterhoek
Beheerder Oasekampen tourt met Amerikaanse schoolbus door de Achterhoek
Beheerder Oasekampen tourt met Amerikaanse schoolbus door de Achterhoek
Beheerder Oasekampen tourt met Amerikaanse schoolbus door de Achterhoek
Beheerder Oasekampen tourt met Amerikaanse schoolbus door de Achterhoek
Beheerder Oasekampen tourt met Amerikaanse schoolbus door de Achterhoek
Beheerder Oasekampen tourt met Amerikaanse schoolbus door de Achterhoek

Beheerder Oasekampen tourt met Amerikaanse schoolbus door de Achterhoek

25 aug

Normaal is Henk Langeveld tijdens de zomer 6 weken lang samen met z'n vrouw Els volop bezig met het faciliteren van christelijke kinderkampen. Deze ‘Oasekampen’ worden gehouden in een prachtige natuurgebied in de Achterhoek, vlak bij kasteel De Slangenburg. In de zomervakantie komen hier meer dan 600 jongeren kamperen, onder toezicht van 200 jeugdwerkers. Vorig jaar was het stil op het kampterrein, de coronacrisis blokkeerde het kampwerk. Maar Henk was creatief en zocht naar een nieuwe uitdaging. Hij huurde een Amerikaanse Schoolbus en organiseerde interessante tourtochten rond het Oaseterrein.

Henk Langeveld zou de bus maar één week huren, maar werd zo enthousiast dat de verhuurder ermee instemde dat hij de bus wat langer kon gebruiken.
Henk: 'Tijdens de afgelopen 4 weken heb ik verschillende ritjes door de Achterhoek kunnen maken met kleine groepen passagiers. Deze week mag ik bijvoorbeeld voor 10 senioren en later voor 7 senioren rijden van de plaatselijke PKN-kerk in de Slangenburg. Deze mensen zaten al drie maanden thuis en kwamen bijna nergens meer door de coronacrisis.'

Vertellen van Gods liefde
Hij mag ook de vele passanten vertellen van Gods liefde, trouw en genade. De bus leent zich daar als blikvanger in combinatie met het kampwerk dat ze hier normaliter doen, uitstekend voor. Henk: 'De kinderen die ik de afgelopen weken mee nam voor een ritje kregen bij het verlaten van de bus ‘een ticket’ voor hun verdere leven met de tekst: ‘Op Jezus kun je bouwen’ met op de achterzijde Johannes 3 vers 16, en natuurlijk een ansichtkaart van de Oasekampen in de hoop dat ze volgend jaar op kamp komen.'

Wat beleef je zoal tijdens deze tochten?
We krijgen veel gesprekken, waarbij ik vanuit de identiteit van de Oasekampen (waar we al 33 jaar beheerder zijn, en waar ik nu 43 jaar geleden begonnen ben om leiding te geven en waar ik vanaf 1966 al kampeerde) aangeef hoe gaaf het is om jonge mensen een onvergetelijke vakantie aan te bieden waar ‘Gods waarden en normen’ centraal staan. Waarbij we altijd voor het eten danken en bidden, omdat het nog steeds geen vanzelfsprekendheid is dat we eten hebben (we behoren tot de 5% rijkste landen van de wereld). In de kampen vertellen we hoe GROOT God is. Hoe oneindig zijn Liefde en genade en hoe noodzakelijk het is de Heere Jezus te leren kennen als je Heiland en Heer. Het valt me iedere keer weer op dat mensen een luisterend oor hebben als we eerst naar hen luisteren.

Het is nu zo dat ik betalende toeristen door de Achterhoek rijd om een beetje uit de kosten te kunnen komen. Voor in de bus ligt duidelijk zichtbaar een ‘Bijbel in de gewone taal’ en tijdens de rit deel ik daar weleens een Bijbelvers uit of door één van mijn ca. 200 ‘elfjes’ geschreven vanuit de bijbel te citeren. Laatst had ik een christen passagier, die in de bus vertelde dat hij nog nooit een christelijke buschauffeur had meegemaakt...

Waarom doe je dit eigenlijk?
Al lange tijd liep ik met het idee om een oude Amerikaanse Schoolbus voor onze bediening op en rond het terrein van de Oasekampen in te zetten. Het is nu wel heel bijzonder dat uitgerekend dit jaar de mogelijkheid zich voor deed om voor meerdere weken deze bus te huren met de mogelijkheid zelf buschauffeur te zijn. Het bestuur van Stichting Oase gaf me het advies om me in 2020 wat meer te bekwamen in het verkeer e.d., zodat ze DV in 2021 kunnen gaan kijken of ze wel of niet van mijn diensten gebruik gaan maken.
Het bus project een ‘Busrit met Kerit’ is zeker voor herhaling vatbaar. Het zal mede afhangen of hier voldoende sponsoring voor wordt gevonden.

Wat was je doel?
'Mijn doel was om een veilig transportmiddel voor de Oasekampen in te kunnen zetten, zodat jonge bestuurders die nog maar net hun rijbewijs hebben, niet gelijk hun auto volstouwen met kinderen van een ander. In Amerika is de kampregel dat iedere chauffeur moet kunnen aantonen dat hij of zij minimaal 5 jaar schadevrij gereden heeft voordat men kinderen van anderen meeneemt.
Daarnaast is het natuurlijk leuk om jonge mensen te blijven boeien met nieuwe ideeën en initiatieven.
Verder is mijn hoofdbediening met Kerit (K=Kinderwerk E= Evangelisatie R= Recreatie I=Inspiratie T= Toerusting) het evangelisatiewerk. Nu blijkt dat deze bus een geweldige blikvanger is om als middel in te zetten.'

Boeken kan nog
Deze maand kan er nog geboekt worden voor een 'Busrit met Kerit' door een Mooi Achterhoek of een leuk verjaardags-, club- of klassenuitje.
Geschikt voor max 40 kinderen 6 t/m 12 jaar en 4 begeleiders.
Voor info en reserveren: 06 - 31 24 81 86 of 0315 - 29 82 70

Meer weten?
Meer weten over het werk van Henk Langeveld, bezoek dan deze website www.projectkerit.nl

Datum: 25 augustus 2022
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: Project Kerit
Website: http://www.projectkerit.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

Meer nieuws: