MENU
Op Zijn tijd

Op Zijn tijd

30 aug

Heb je weleens een prachtige roos geobserveerd die je dag na dag geleidelijk aan zag opengaan? Heb je toen geprobeerd de roos daarbij een handje te helpen? Als je dat doet, dan sterft de roos waarschijnlijk af. God maakt alles prachtig op Zijn tijd. Hij laat alles zich ontwikkelen en maakt alles recht in overeenstemming met Zijn plan.

Als je een probleem hebt in je leven met een persoon of een omstandigheid, laat het dan aan God over. ‘Mij komt de wraak toe, Ik zal het vergelden, zegt de Heere’ (Rom. 12:19). Een van de ergste dingen die we kunnen doen, is het recht in eigen hand nemen.

De psalmist zegt in deze verzen tegen ons: ‘Laat God de rechter, de jury en de aanklager zijn. Hij weet hier meer van dan jij.’ De psalmist verzekert ons ervan dat God op Zijn tijd hen die onrecht doen zal vangen. De volken zullen in de kuil zinken die ze gemaakt hebben. Zondaars die netten op de weg gespannen hebben, zullen in die netten gevangen raken. ‘De goddeloze raakt verstrikt in het werk van zijn eigen handen’ (Psalm 9 vs. 17).

Het bemoedigt mij om te weten dat ik mijn tijd en energie, en zelfs mijn innerlijke zorg, niet hoef te besteden aan vragen over al het slechte wat er in de wereld gebeurt. God rekent daarmee af. Natuurlijk moeten wij als christenen doen wat we kunnen om de wereld beter te maken. Wij zijn het zout van de aarde; wij zijn het licht van de wereld. Maar we zijn tot nog iets veel mooiers geroepen: om deze slechte mensen te vertellen dat ze niet naar de hel hoeven te gaan. Wij hebben het voorrecht om tegenover hen te getuigen en hun te laten weten dat ze gered kunnen worden. Ja, laat God de Rechter zijn. Het is jouw taak vandaag om een getuige te zijn.

Heeft iemand jou onlangs onrecht aangedaan? Weersta dan de neiging om die persoon te oordelen. Bid in plaats daarvan dat God jou zal gebruiken om de dader te bereiken.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe (1929-2019) was een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 30 augustus 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

25 oktober 2020 Gelukkige oogsters
18 oktober 2020 Wachten en hopen
11 oktober 2020 Uitroep in donkere tijden
4 oktober 2020 Niet alle stormen zijn erg
2 oktober 2020 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man

Meer nieuws: