MENU
Alpha Nederland: Meer dan ooit lopen mensen rond met levensvragen

Alpha Nederland: Meer dan ooit lopen mensen rond met levensvragen

29 aug

DRIEBERGEN – Alpha Nederland start vanaf maandag 31 augustus ter ondersteuning van de startende Alpha’s een grootschalige campagne op sociale media en in dagbladen. Meer dan ooit lopen mensen rond met levensvragen. Deze levensvragen staan centraal in de campagne.

Daarnaast voorziet Alpha Nederland de kerken en uitnodigers van innovatieve materialen om deelnemers uit te nodigen. Zo’n duizend kerken bereiken jaarlijks via Alpha ruim 15.000 mensen met het evangelie van Jezus Christus. Dit seizoen gaan kerken zowel fysiek als online van start met hun cursussen.

Levensvragen centraal in de campagne
33% van de Nederlanders denkt nu meer na over de zin van het leven dan voor de coronacrisis. Zo blijkt uit een nationaal onderzoek dat Alpha Nederland liet uitvoeren. In de nieuwe campagne van Alpha Nederland staan deze levensvragen centraal. Zoals de vraag van Dunya (26 jaar), die zich in een tijd als deze afvraagt wat het doel van haar leven is. Clifford (33 jaar), die zijn christelijke opvoeding in zijn tienerjaren achter zich liet, maar zichzelf nu toch de vraagt stelt wat hij nog met het christelijk geloof moet. En Jelmer (15 jaar), een fanatieke gamer, die wil uitzoeken of er nog een next level (leven na de dood) is. Via de verhalen van Dunya, Clifford en Jelmer worden zoekers aangesproken om na te denken over wat hen echt bezighoudt.

Innovatieve manieren
Alpha Nederland roept christelijk Nederland op om mee te doen aan de campagne. 90% van de Alpha-deelnemers komt via een persoonlijke uitnodiging. Onderdeel van de campagne zijn online materialen waarmee je op een ludieke manier iemand kunt uitnodigen. Zo heeft Alpha Nederland een uitnodiging-gif ontwikkeld om een persoonlijke uitnodiging makkelijker dan ooit te maken. Arnoud Drop, directeur Alpha Nederland: “We zien dat er juist nu een unieke kans ligt. Daarom hebben we er hard aan gewerkt om kerken en uitnodigers te ondersteunen met passende materialen en een indringende campagne. We roepen iedereen dan ook op om iemand uit te nodigen. Juist omdat meer dan ooit mensen tijd en behoefte hebben om hun (online) zoektocht handen en voeten te geven.”

Over Alpha Nederland
Alpha Nederland is een dynamische en groeiende organisatie die zich inzet voor: de evangelisatie van Nederland, vitalisering van de kerk en transformatie van de samenleving. Alpha Nederland biedt naast Alpha (Online) ook Alpha Youth (Online), Alpha Students (Online), Alpha Prisons, Alpha Vluchtelingen en Alpha Senioren aan. Ook is zij uitgever van de Marriage en Parenting Courses. Deze cursussen zijn gericht op duurzame en gezonde relaties binnen het gezin. Daarnaast werkt Alpha Nederland samen met partners aan de Worship Central Course en de Prayer Course. Kijk voor meer informatie over het werk van Alpha Nederland op alphanederland.org

Datum: 29 augustus 2020
Auteur: Alpha Nederland - Sandra Stienstra
Foto: Alpha Nederland
Website: http://www.alphanederland.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: