MENU
Amir Tsarfati: meer landen verbeteren hun relatie met Israel

Amir Tsarfati: meer landen verbeteren hun relatie met Israel

04 sep

Amir Tsarfati: 'Er gebeurt momenteel veel in de hele wereld, maar ook hier in IsraŽl. Met name de relatie van IsraŽl met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijft groeien. Niet alleen stemden de VAE ermee in om de banden met ons te normaliseren, maar president Khalifa bin Zayed Al Nahyan heeft nu opgeroepen om de weg vrij te maken voor een verbeterde economische relatie.'

Rode loper
We hebben zoiets nog nooit gezien. Bij de aankomst van de eerste rechtstreekse vlucht van Tel Aviv naar Abu Dhabi met hooggeplaatste IsraŽlische en Amerikaanse functionarissen, rolden ze de rode loper uit en begroetten ze de functionarissen met een aantal van hun eigen topdiplomaten.

Bijeenkomst met de IsraŽlische vlag
Bovendien vond deze recente bijeenkomst in de VAE niet 'achter de schermen' plaats. De VAE ontving ons vooraan en in het midden, zelfs onder de IsraŽlische vlag zodat iedereen het op meer dan ťťn plaats kon zien. Als IsraŽliŽr kan ik je vertellen dat het een behoorlijk surrealistisch gevoel is, gezien het isolement dat wij, Joden, gewend zijn in het Midden-Oosten. Iets dat dit nog beter maakt, is dat het heel duidelijk is dat de Emiraten hier net zo enthousiast over zijn als wij.

Landen zien voordelen van vrienden zijn met IsraŽl
We zijn getuige van de combinatie van twee dingen: 1) de VAE is de hypocrisie en koppigheid van de Palestijnen zat, en 2) het resultaat van de geopolitieke verschuiving die heeft plaatsgevonden in het Midden-Oosten sinds de Iran Nuclear Deal van 2015, die alleen de vijandigheid van de IraniŽrs heeft blootgelegd. Dit, evenals de toenemende Turkse destabilisatie van de regio, heeft ertoe geleid dat andere landen bereid zijn hun banden met IsraŽl te verbeteren. Maar vergis je niet, het is niet alleen een oppervlakkige relatie waarin "de vijand van mijn vijand mijn vriend is". Landen zien werkelijk alle voordelen van vrienden zijn met IsraŽl.

Griekenland
Het is vermeldenswaard dat IsraŽl niet het enige land is waarmee de VAE een relatie begint. De blootstelling van Iran en Turkije heeft ook geleid tot een overeenkomst tussen de VAE en Griekenland, die ook te maken hebben met ernstige bedreigingen van de Turken in de Middellandse Zee. U moet begrijpen dat het dit soort relaties zijn die de toon zetten voor het scenario van EzechiŽl 38, waarin IsraŽl veilig, zeker en welvarend zal zijn:

EzechiŽl 38: 8-12
'Na vele dagen zult u gestraft worden. Aan het einde van de jaren zult u komen in een land dat hersteld is van het zwaard, bijeengebracht uit vele volken op de bergen van IsraŽl, die tot een blijvende verwoesting waren geworden. Als zij uitgeleid zijn uit de volken, zullen zij allen onbezorgd wonen. U zult oprukken, u zult komen als een verwoesting; u zult als een wolk zijn en het land bedekken, u en al uw troepen en vele volken met u. Zo zegt de Heere HEERE: Op die dag zal het gebeuren dat er overleggingen in uw hart zullen opkomen en dat u een kwaad plan beramen zult. U zult zeggen: Ik zal optrekken tegen een niet ommuurd land, komen bij mensen die rustig en onbezorgd wonen, die allen zonder muur en grendel wonen en geen poorten hebben, om roof te plegen, om buit te roven, om u tegen de nu bewoonde puinhopen te keren en tegen een volk dat uit de heidenvolken verzameld is, dat vee en bezit verworven heeft, dat in het midden van het land woont.'

Als aanvulling op de voordelen van de vriendschap tussen IsraŽl en de VAE, zullen we samen een nieuwe verkenningspost oprichten op een eiland ten zuiden van de kust van Jemen, bekend als Socotra Island, dat eigendom is van de VAE. De implicaties hiervan zijn ongekend, want het is een goudmijn voor het verzamelen van inlichtingen voor IsraŽl, en het komt ook de VAE ten goede. We zullen dat gebied nu op een veel nauwkeuriger niveau kunnen volgen. Houd er rekening mee dat IsraŽl en de VAE de afgelopen twee jaar op onofficiŽle manieren hebben samengewerkt. En onthoud dat premier Benjamin Netanyahu een paar jaar geleden Abu Dhabi bezocht.

Wat de activiteit van Turkije in de regio betreft, blijft Erdogan vastbesloten zijn militaire kracht te gebruiken terwijl hij de internationale soevereiniteit schendt en de internationale wateren overtreedt. Rapporten suggereren dat hij probeert een Grieks vliegtuig neer te halen als hij de kans krijgt. Nogmaals, de vijandigheid van Turkije en Iran creŽert relaties met wederzijdse belangen in het Midden-Oosten. Daarom werken de VAE nu samen met Griekenland, zoals eerder deze week aangekondigd.

Er is een stille gasoorlog voor de kust van IsraŽl waar niemand het over heeft. Straaljagers, torpedobootjagers en een directe dreiging aan Erdogan om hem sancties op te leggen vinden heel stilletjes plaats zonder dat het onderwerp de krantenkoppen haalt in de IsraŽlische media. De legers van ItaliŽ, Frankrijk, Griekenland en Cyprus staan​in een zeer gespannen relatie met Turkije. Ondertussen is de EU bijeengekomen om sancties tegen Ankara te bespreken. Frankrijk zet ook militaire schepen in op de Middellandse Zee om Turkse activiteiten te observeren. Kort daarna gaven rapporten aan dat Turkije de Fransen aanvielen met elektronische oorlogsvoering.

Libanon in problemen
Libanon wordt geconfronteerd met enkele ernstige problemen die veel dieper gaan dan de recente explosie in Beiroet. President Michel Aoun heeft Mustapha Adib, voormalig ambassadeur in Duitsland, de opdracht gegeven een nieuwe regering te vormen. Hezbollah blijft echter een slepende factor. En net zoals Hamas routinematig heeft gedaan, speelt Hezbollah nu het slachtofferrol als het gaat om IsraŽlische stakingen in Libanon en SyriŽ. Ze kunnen je goed vertellen wanneer een burger wordt gedood bij een IsraŽlische aanval, maar wat ze je niet vertellen, is dat ze het scenario zelf hebben veroorzaakt. Ze schieten op je en als je reageert, bekritiseren ze je. Laten we niet vergeten dat ze ook aanvallen vanuit burgergebieden.

Amerika
Amerika heeft, na het sluiten van een deal met Irak om Amerikaanse troepen terug te trekken, een groot deel van zijn soldaten in het noorden van SyriŽ gestationeerd om de activiteiten met Rusland, Turkije en de IraniŽrs in de gaten te houden. Er zijn zelfs situaties waarin Amerikaanse troepen te maken hebben met confrontaties met Russische troepen. Iran is al lang betrokken bij SyriŽ en vanaf deze week heeft de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) een ziekenhuis in Al-Bukamal (vlakbij de grens tussen Irak en SyriŽ) ingehaald. Dit is een sleutellocatie voor de Iraanse landbrug naar Libanon. Bovendien hebben door Iran gesteunde troepen in SyriŽ Iraanse luchtverdedigingssystemen ingezet om te proberen IsraŽlische luchtaanvallen te voorkomen.

IsraŽlische aanval SyriŽ
Dinsdagavond vond weer een IsraŽlische aanval plaats in SyriŽ in Homs, waar de T4-vliegbasis zich bevindt. SyriŽ verhuurt deze vliegbasis aan de IraniŽrs die het vervolgens gebruiken om wapens te leveren aan SyriŽ en Libanon. IsraŽlische vliegtuigen vertrokken van nabij de grens met JordaniŽ en vlogen diep in Syrisch grondgebied om de aanval uit te voeren. Uit rapporten blijkt dat het doelwit het nieuw Iraans wapentuig en hooggeplaatste leden van de IRGC waren.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 4 september 2020
Auteur: Amir Tsarfati
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: