MENU
Binnenkort mogelijk hereniging christelijk gezin na zeven jaar

Binnenkort mogelijk hereniging christelijk gezin na zeven jaar

05 sep

Nieuws van HVC | Pakistan – In de rechtbank van Lahore heeft de bekende advocaat Saif-ul-Malook vandaag zijn laatste pleidooi gehouden voor Asif Pervaiz, een christen. Deze vader van vier kinderen zit sinds oktober 2013 gevangen. Dankzij ‘Vrienden in verdrukking’ ondersteunt HVC zijn achtergebleven vrouw en kinderen. De rechter kondigde aan om a.s. zaterdag 5 september uitspraak te doen. Wij vragen uw gebed!

Vals beschuldigd na conflict
In 2013 belandde de christen Asif Pervaiz in de gevangenis, nadat hij werd beschuldigd van blasfemie (godslastering). Dit is dezelfde beschuldiging als die Asia Bibi negen jaar onschuldig in de cel heeft laten zitten. De telefoon van Pervaiz werd gebruikt om beledigende teksten over de islam te versturen. Aanleiding om hem er in te luizen: een conflict over het uitbetalen van achterstallig loon voor Pervaiz.

Vrouw en kinderen in het nauw
Sinds de arrestatie, staat echtgenote Maroline Pervaiz er alleen voor. Ze probeert de zorg voor haar vier kinderen te combineren met haar werk. Helaas verdient ze te weinig om alle rekeningen te kunnen betalen. In 2018 dreigde ze met haar kinderen op straat te belanden. Dankzij uw giften en de steun van de ‘Vrienden in verdrukking’ kon HVC dit voorkomen.

Wij vragen u om voor het gezin Pervaiz te bidden. Zijn rechtszaak duurt nu al bijna zeven jaar, maar het is spannend of de rechter zaterdag daadwerkelijk zijn uitspraak zal doen. Extremistische groeperingen bedreigen rechters en advocaten, waardoor rechtszaken vaak op het allerlaatst niet doorgaan of niet worden afgemaakt. Wilt u bidden voor de rechter, dat hij zich niet laat intimideren? En wilt u bidden voor de veiligheid van alle betrokkenen?

Datum: 5 september 2020
Auteur: HVC - nieuwsbrief
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: