MENU
Pro Life vraagt in de aanloop naar de dag de scheiding aandacht voor sterke relaties

Pro Life vraagt in de aanloop naar de dag de scheiding aandacht voor sterke relaties

08 sep

Als Pro Life roepen in deze periode mensen op om aandacht te geven aan hun relatie. Dit doen we vanuit de gedachte dat een goede relatie staat voor een goede gezondheid. De positieve invloed van een goede relatie op de gezondheid is groot. Stellen die bij elkaar blijven hebben een lagere kans op hartaanvallen en beroertes, een beter herstelvermogen bij ziekte en worden ouder. Op onze website vinden mensen informatie die hen kan helpen aan hun relatie te werken.

Dit jaar geven we op onze site prolife.nl/zorgenvoorelkaar ook aandacht aan samengestelde gezinnen
Ook wij weten dat niet ieder huwelijk te redden is. En dat scheiden ook in onze achterban voorkomt. Hoewel we niet onze schouders willen ophalen bij een echtscheiding. En dan maar accepteren dat mensen doorgaan met een volgend huwelijk. Willen we wel aandacht hebben voor de gebrokenheid van het leven. Gebrokenheid die helaas ook ontstaat door het overlijden van 1 van de partners.

Als christen geloven we dat (bij en met God) een nieuw begin altijd mogelijk is
Nederland telt bijna 200.000 samengestelde gezinnen. Een groot aantal daarvan loopt vast of heeft grote problemen. Problemen worden vaak onderschat en op tijd de juiste hulp krijgen, is moeilijk. Als Pro Life willen we deze gezinnen helpen.

Op prolife.nl/zorgenvoorelkaar vinden mensen in samengestelde gezinnen informatie die ze kan helpen
Op de site vinden mensen een podcastserie, blogs, artikelen en boekentips. Maar ook informatie over therapieŽn die mensen kunnen volgen als stel of als gezin. We onderzoeken nog of we een relatieavond speciaal voor samengestelde gezinnen corona proof kunnen houden. En er komt een werkboekje voor samengestelde gezinnen.

Samen met Groot Nieuw Radio maakten we een podcastserie
In 3 uitzendingen praten we met experts over de uitdagingen van een samengesteld gezin. Hertrouwen na overlijden of scheiding is niet altijd even makkelijk. Een huwelijk goedhouden is moeilijk. Een tweede huwelijk met kinderen blijkt in de praktijk nog veel moeilijker. Samen met experts hebben we de serie gemaakt om mensen te helpen. En om ze te bemoedigen om van dit tweede huwelijk een succes te maken. Beluister de podcast

Graag roepen wij u op mensen te helpen hun relatie goed te houden
Door relatieproblemen bespreekbaar te maken en informatie te delen helpen we mensen.

Datum: 8 september 2020
Auteur: Prolife - Nicole Bolweg
Foto: ©†Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.prolife.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: