MENU
Opmerkelijke ontwikkelingen in het Midden-Oosten

Opmerkelijke ontwikkelingen in het Midden-Oosten

12 sep

Amir Tsarfati - In de afgelopen week vonden verschillende IsraŽlische aanvallen op Iraanse doelen in SyriŽ plaats. De belangrijkste - die binnen 48 uur na een eerdere reeks aanvallen kwam - was die welke plaatsvond op de T4-vliegbasis in Homs, SyriŽ. Dit is de grootste vliegbasis in SyriŽ. Naar verluidt richtte IsraŽl zich op nieuwe Iraanse wapens die net in de regio waren aangekomen, evenals op leiders die behoren tot de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC).

Twee Afrikaanse landen, Tsjaad en Malawi, spraken hun bereidheid uit om hun respectievelijke ambassades naar de hoofdstad van IsraŽl, Jeruzalem, te verhuizen. In feite is de president van Malawi, Lazarus Chakwera, een groot voorstander van IsraŽl en wordt gezegd dat hij een christen is. Malawi zou het eerste Afrikaanse land zijn dat zijn ambassade naar Jeruzalem zou verplaatsen. Voordat beide landen de krantenkoppen haalden, kondigden Kosovo en ServiŽ beiden aan dat ze ook hun ambassades naar Jeruzalem zouden verhuizen. Bovendien stemde Kosovo, dat een moslimmeerderheid heeft, ermee in zijn diplomatieke betrekkingen met IsraŽl te normaliseren.

Het is best verbazingwekkend. Iets dat zich achter de schermen afspeelt dat wordt vergeten of niet wordt herkend, betreft de Amerikaanse president Donald Trump en zijn regering. U moet begrijpen dat veel landen in deze regio van de wereld op goede voet willen staan met de Verenigde Staten. Om dat te laten gebeuren, heeft het Witte Huis twee vereisten: maak een einde aan de vervolging van christenen en verplaats uw ambassade naar Jeruzalem. Nou, ik denk dat we het erover eens kunnen zijn dat we getuige zijn van de effecten van dit beleid.

Vanaf maandag begonnen de Houthi-rebellen, die worden gesponsord door Iran, een civiele luchthaven (Abha International Airport) in Saoedi-ArabiŽ aan te vallen via zelfmoorddrones. Maar ze zijn niet tevreden met het simpelweg richten op onschuldige mensen in Saoedi-ArabiŽ. De rebellen beweren nu dat ze indien nodig de hoofdstad van Abu Dhabi van de Verenigde Arabische Amiraten (VAE) kunnen aanvallen met ballistische raketten. Je moet je afvragen: "Waarom willen ze ineens de VAE aanvallen?" Om een ​​lang verhaal kort te maken - de Iraanse agressie blijft toenemen met het aanstaande vredesakkoord tussen IsraŽl en de VAE. En aangezien de VAE zich nu aan het afstemmen is met IsraŽl, acht Iran het acceptabel om hen te bedreigen.

Om het voor de Palestijnen nog erger te maken, weigerde de Arabische Liga haar goedkeuring te geven aan een Palestijns voorstel om de overeenkomst van IsraŽl met andere Arabische naties te veroordelen. Dit wordt beschouwd als een flinke klap voor de Palestijnse agenda.

Over Iraanse agressie gesproken, Amerikaanse functionarissen bevestigden deze week dat Iran zijn voorraad verrijkt uranium in een ongekend tempo heeft opgebouwd, zoals we al een tijdje vermoeden. Er wordt nu onthuld dat ze tien keer meer hebben dan het bedrag dat was toegestaan volgens de voorwaarden van het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) van 2015, of de Iran Nuclear Deal. Maar laten we niet doen alsof dit niet altijd hun bedoeling is geweest.

Dat gezegd hebbende, Iran is niet de enige agressor in de regio. Turkije blijft andere landen naar de rand van hun zetel dwingen, omdat ze de internationale wateren in het oostelijke Middellandse Zeegebied schenden. Recentelijk heeft Frankrijk besloten om twee fregatten naar Griekenland te sturen mocht er een confrontatie met Turkije plaatsvinden. Bovendien kun je verwachten dat de Turkse wanhoop toeneemt als de geruchten waar zijn dat hun vermeende olievondst in de Zwarte Zee een leugen is. Verschillende bewijzen suggereren dat Erdogan niet eerlijk is over zijn bewering van een paar weken geleden.

Houd in het licht van dit alles in gedachten dat de natie IsraŽl moet bestaan ​​om de profetieŽn van EzechiŽl 36-38 uit te laten komen. Mensen vallen graag de moderne staat IsraŽl aan en benadrukken de ongelovige aard van mijn land. Laten we echter niet vergeten dat de Heer zei dat Hij de Joden in een staat van ongeloof terug in hun land zou plaatsen. Volgens EzechiŽl komt eerst het fysieke herstel, daarna het geestelijke:

EzechiŽl 36: 22-27
Zeg daarom tegen het huis van IsraŽl: Zo zegt de Heere HEERE: Ik doe het niet om u, huis van IsraŽl, maar om Mijn heilige Naam, die u ontheiligd hebt onder de heidenvolken waarheen u gegaan bent. Ik zal Mijn grote Naam heiligen, die onder de heidenvolken ontheiligd is, die u in hun midden ontheiligd hebt. Dan zullen de heidenvolken weten dat Ik de HEERE ben, spreekt de Heere HEERE, als Ik in u voor hun ogen geheiligd word.
Ik zal u uit de heidenvolken halen en u uit alle landen bijeenbrengen. Dan zal Ik u naar uw land brengen. Ik zal rein water op u sprenkelen en u zult rein worden. Van al uw onreinheden en van al uw stinkgoden zal Ik u reinigen. Dan zal Ik u een nieuw hart geven en een nieuwe geest in uw binnenste geven. Ik zal het hart van steen uit uw lichaam wegnemen en u een hart van vlees geven. Ik zal Mijn Geest in uw binnenste geven. Ik zal maken dat u in Mijn verordeningen wandelt en dat u Mijn bepalingen in acht neemt en ze houdt.

God betuigt Zijn volmaakte naam door de Joden terug te brengen naar het land dat Hij hun heeft gegeven.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 12 september 2020
Auteur: Amir Tsarfati
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: