MENU
Henk Binnendijk: De hemel is meer dan de plek waar je naartoe gaat wanneer je overleden bent

Henk Binnendijk: De hemel is meer dan de plek waar je naartoe gaat wanneer je overleden bent

23 sep

In ‘Op weg naar de hemel’ nemen Sara van Oordt-Jonckheere en Henk Binnendijk u mee door de tabernakel. Wat leert deze tent, waarin de aanwezigheid van God was, ons over de weg naar de hemel? Van de Omheining tot het Heilige der Heiligen, heeft elk onderdeel van de tabernakel ons iets te leren over onze relatie met God. Met soms scherpe en schurende beelden onderwijst Henk Binnendijk ons aan de hand van de tabernakel, waarvan voor de gelegenheid een grote maquette geplaatst is.

‘De Bijbel zegt: ‘Nader tot God, dan zal Hij tot u naderen.’ (Jakobus 4:8). God leert ons om met ons hart in de hemel te leven, terwijl we met ons lichaam op aarde zijn. Dat leert God ons óók om ons te gebruiken in dit leven voor andere mensen. We mogen weer door de poort naar buiten gaan en dat iets van de hemel – het Heilige der Heiligen, waar de aanwezigheid van God is – meenemen in ons hart… Zodat je iets van de hemel hier op aarde brengt; in je huwelijk, in je gezin, met collega’s, aan de universiteit.

‘Op weg naar de hemel’ is vanaf
4 oktober te zien op Family7,
elke zondag om 19.30 uur.


Boeken
Henk Binnendijk schreef na zijn boek ‘Het Meesterwerk van God’ dat in 2017 verscheen nog drie boeken. Rond elk van deze boeken is een serie verschenen op Family7.
‘We horen uit onze achterban regelmatig hoe dankbaar mensen zijn voor het werk van Henk Binnendijk. Zolang Henk mag blijven schrijven, nemen we graag series met hem op.’ zegt producer Berry Janssen.

Henk Binnendijk
Henk Binnendijk is evangelist, spreker en auteur. Op zijn 25e kwam hij tot geloof. ‘Als je door die poort gaat, wordt God de baas in je leven. Dat is een uitermate moeilijke beslissing. Het is in mijn eigen leven een enorme strijd geweest. Ik was heel actief in de kerk. Als kind was ik erg gepest, dat had mij onzeker gemaakt. Maar tegen de tijd dat ik 25 was, zat ik goed in mijn vel.’ Henk Binnendijk ging mee naar een conferentie die erg confronterend voor hem was. ‘Ik zag daar mensen die iets hadden wat ik niet had. Dat maakte me woedend. Ik begreep toen heel goed dat als ik de poort wilde binnengaan – tot geloof komen – ik dan alles wat ik verworven had moest opgeven en mijn leven in de handen van God moest leggen. Daar had ik toen niet veel trek in, ik vertrouwde Hem op dat moment niet genoeg. Het duurde nog enkele maanden voor ik echt neerknielde en mijn leven aan God gaf.’

Family7
Family7 is dé christelijke televisiezender en te ontvangen in ca 4,5 miljoen huishoudens via o.a. de volgende kabel- en glasvezelproviders: Ziggo: Kanaal 230; KPN & Telfort: Kanaal 78; Solcon: Kanaal 300; Caiway: Kanaal 49
Voor alle andere aanbieders en ons uitzendgebied, kijk op:www.family7.nl/kabelexploitanten.

Datum: 23 september 2020
Auteur: Family7 - Berry Janssen
Foto: Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: