MENU
ChristenUnie: Verlies kwetsbare kinderen niet uit het oog

ChristenUnie: Verlies kwetsbare kinderen niet uit het oog

24 sep

De ChristenUnie maakt zich zorgen over de forse stijging van het aantal meldingen van slachtoffers van kindermishandeling en seksueel geweld. In de afgelopen coronaperiode verdubbelde het aantal hulpvragen, blijkt uit onderzoek van Fier. De ChristenUnie roept het kabinet dan ook op om deze slachtoffers niet uit het oog te verliezen.

ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf: “Voor de zomer ontvingen we de berichten dat het aantal meldingen van huiselijk geweld in de coronaperiode niet toe is genomen bij de traditionele instanties. Nu worden we geconfronteerd met deze cijfers. Met name het aantal kinderen dat zich in een acute onveilige situatie bevond, lijkt te zijn toegenomen, en dat is heel zorgelijk. Niet voor iedereen is ‘blijf thuis’ een veilig advies. Het is cruciaal dat in de corona aanpak aandacht is voor kinderen in deze kwetsbare situaties.”

Doormiddel van schriftelijke vragen roept Van der Graaf het kabinet op om in actie te komen. Zo vraagt ze het kabinet om lessen te trekken uit de afgelopen periode om zo de hulpverlening te verbeteren en de meldingsbereidheid onder slachtoffers van geweld te verbeteren. Ook wil ze weten wat het kabinet doet om bij een tweede golf deze groep niet uit het oog te verliezen.

Datum: 24 september 2020
Auteur: Christenunie - Stieneke van der Graaf
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: