MENU
Het Midden-Oosten blijft de aandacht van de wereld trekken

Het Midden-Oosten blijft de aandacht van de wereld trekken

25 sep

Update van Amir Tsarfati - Het Midden-Oosten blijft de aandacht van de wereld trekken. Het door Iran gesponsorde terreurregime van Hezbollah is door de Verenigde Staten genoemd wegens mogelijke opslag van voorraden ammoniumnitraat in Europa. Dit zou nodig voor een eventuele toekomstige aanval.

Met een onthulling als deze - wat helemaal geen verrassing is - moet je je afvragen waarom landen een onderscheid blijven maken tussen de militaire vleugel van Hezbollah en de politieke vleugel, en waarom Frankrijk de groep vorige week niet als een terroristische organisatie heeft aangemerkt. Hezbollah is gewoon een terroristische organisatie.

Bovendien vond dinsdag nog een Hezbollah-gerelateerde explosie plaats in Zuid-Libanon buiten de haven van Sidon. Oorspronkelijk probeerden ze te zeggen dat het een benzinestation was. Het duurde echter niet lang voordat mensen zich realiseerden dat het in een huis in een burgergebied plaatsvond. Dit is wat ze doen. Ze gebruiken burgers als hun lijfwachten. En net als in Beiroet, was het personeel van Hezbollah erg snel om het gebied af te bakenen om te voorkomen dat externe media binnenkwamen.

Iran blijft met problemen kampen nadat zijn grootste zuivelonderneming, Mihan, eerder deze week in vlammen opging buiten Teheran.

Turkije kan zichzelf gewoon niet helpen als het gaat om het respecteren van de internationale soevereiniteit van andere landen. Opnieuw schonden ze de Iraakse soevereiniteit toen ze besloten om zich op Koerdische soldaten in de stad Duhok te richten. En terwijl het conflict tussen ArmeniŽ en Azerbeidzjaans voortduurt, is ook Turkije daarbij betrokkenheid.

Na de ondertekening van de overeenkomst tussen IsraŽl, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) kondigde het land Honduras aan zijn ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. En nu kondigde president Trump aan dat zijn regering verwacht dat verschillende andere landen ook in de nabije toekomst hun banden met IsraŽl normaliseren; een paar van hen zijn Saoedi-ArabiŽ, Koeweit en Soedan. Wat interessant is, is dat voormalig president Barack Hussein Obama hiervoor een grote verantwoordelijkheid draagt. Zijn beslissing, dwong landen als Saoedi-ArabiŽ, de VAE, Bahrein en nog veel meer om te beseffen dat IsraŽl echt een vriend is in de regio.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 25 september 2020
Auteur: Amir Tsarfati
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: