MENU
Kees van der Staaij: Geen anti-Israel stickers op producten

Kees van der Staaij: Geen anti-Israel stickers op producten

26 sep

Het kabinet verschuilt zich onnodig achter de EU als het gaat om de etikettering van IsraŽlische producten. Duitsland is veel coulanter, en het zou goed zijn als Nederland het goede Duitse voorbeeld volgt. Ik zie dat IsraŽl harder wordt aangepakt dan bijvoorbeeld Turkije inzake noord-Cyprus en Marokko als het gaat om Westelijke Sahara. Nederland moet niet meegaan met het antisemitisme van BDS en de eenzijdigheid van VN en EU.

Dat zegt SGP-voorman Kees van der Staaij in reactie op de beantwoording van Kamervragen van CDA, CU en SGP over het tot twee keer toe ingrijpen van de NVWA bij het IsraŽl Produkten Centrum in Nijkerk. De NVWA vindt een etiket waarop staat dat een product Ďafkomstig is uit een IsraŽlisch dorp in Judea & Samariaí onaanvaardbaar. Het kabinet is het daarmee eens, blijkt uit wat minister Blok schrijft. De SGP niet.

De SGP beoordeelt dit antwoord van het kabinet in het licht van de erg eenzijdige en onterechte bejegening van IsraŽl in de VN en de EU. In juni van dit jaar werden in de VN weer 5 anti-IsraŽl moties ingediend en aanvaard. Drie keer met steun van Nederland. ďDit gaat in tegen een door de Tweede Kamer aanvaarde motie die ik hierover heb ingediend,Ē zegt Van der Staaij. ďDe regering verschuilt zich achter Europa, maar Duitsland volgt een heel andere lijn over de etikettering. Nederland zou daar een voorbeeld aan moeten nemen. Wij zijn weer het braafste jongetje in de EU-klas.Ē

Datum: 26 september 2020
Auteur: SGP - Kees van der Staaij
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: