MENU
Lume lanceert sokkenlijn en roept oktober uit tot soktober

Lume lanceert sokkenlijn en roept oktober uit tot soktober

07 okt

ZWOLLE– Op donderdag 1 oktober roept vrouwenbeweging Lume oktober uit tot soktober en lanceert zij de sokkenlijn #thissocks. Met #thissocks, een knipoog naar een bekende Engelse uitdrukking, wil Lume samen met vrouwen een statement maken en hen oproepen Gods licht en liefde te brengen in levens waar het donker is: van elk verkocht paar #thissocks gaat 5 euro naar hulp voor kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting.

“Lume is een beweging voor en door vrouwen wereldwijd die elkaar helpen en inspireren bij het delen van hun geloof,” vertelt Hagar Prins, frontvrouw van Lume. “We zoeken daarbij ook altijd naar creatieve manieren om Gods licht en liefde te delen en elkaar praktisch te helpen. In #thissocks komt alles samen: met de sokken maak je een statement, kun je op een subtiele manier je geloof uitdragen én help je een andere Lume-vrouw om licht te brengen dáár waar het donker is: want van elk paar #thissocks gaat 5 euro naar een prachtig goed doel”.

Knipoog
Lume koos als goede doel het project van Lume-vrouw Diordre op Sri Lanka. Hagar: “Met haar organisatie biedt ze hulp aan kinderen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik en uitbuiting. Het onrecht dat deze kinderen is aangedaan, vinden we echt niet kunnen. Daar verwijst #thissocks ook naar, het is een knipoog naar een bekende Engelse uitdrukking waarmee je dat aangeeft. We trekken hun lot ons aan. Letterlijk, door het dragen van deze sokken en zo hulp mogelijk te maken.”

Soktober
Om de lancering kracht bij te zetten, doopt Lume oktober om in soktober. Hagar: “Tijdens soktober organiseren we diverse leuke acties. We hopen dat soktober echt een begrip wordt en dat zoveel mogelijk mensen deze maand zichzelf of iemand anders deze sokken cadeau doen, zodat we zoveel mogelijk geld kunnen inzamelen voor het goede doel.” De zwart-gele sokken, die worden verzonden in een bijpassend doosje, kosten € 9,95 en zijn verkrijgbaar in maat 36-40. De sokken zijn voorzien van vrolijke icoontjes die verwijzen naar manieren waarop je licht kunt zijn. De sokken zijn fair en duurzaam geproduceerd en gemaakt van gerecyclede visnetten en biologisch katoen. Bestellen kan vanaf 1 oktober via www.wijzijnlume.nl/thissocks

Over Lume
Lume is een beweging van vrouwen wereldwijd die elkaar inspireren, bemoedigen en helpen om vrijuit en zelfverzekerd hun geloof te delen. Lume biedt hiervoor een online community, concrete handvatten en praktische tools, zoals de Lightswitchavond en de Lightbox.

Datum: 7 oktober 2020
Auteur: Lume - Hagar Prins
Foto: Lume
Website: http://www.wijzijnlume.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: