MENU
Niet alle stormen zijn erg

Niet alle stormen zijn erg

04 okt

Deze verzen van Psalm 18:8-16 vormen een van de mooiste beschrijvingen van een storm die we in de Bijbel vinden. Het is een aanschouwelijk beeld van de manier waarop God werkt als Hij Zijn kinderen te hulp komt. David zei in deze verzen dat God de Schepper, God de Bevrijder, alles in de natuur gebruikte om hem te hulp te komen.

De aarde daverde en beefde, de fundamenten van de bergen sidderden. Er steeg rook op en er kwam een verterend vuur tevoorschijn. Kolen werden aangestoken. De hemel boog neer. Een wind stak op, want God zweefde snel op de vleugels van de wind. We zien duisternis, duistere wateren, donkere wolken, zelfs hagel en vurige kolen. Donder, bliksemschichten – Gods adem blies over de velden.

Wanneer een kind van God zich binnen Zijn wil bevindt, werkt de hele natuur vóór hem. Wanneer een kind van God zich buiten Zijn wil bevindt, werkt alles tégen hem. Denk maar aan Jona. Hij was ongehoorzaam en vluchtte weg van God, en wat gebeurde er? Er stak een storm op. De wind en de golven gingen tekeer. Het schip werd als een notendop heen en weer geslingerd. Zelfs de zeelieden waren bezorgd. Jona was ongehoorzaam aan God, en alles in de natuur werkte tegen hem. David gehoorzaamde God, en alles in de natuur werkte voor hem.

God kan de stormen van het leven gebruiken om Zijn wil te volbrengen. Waait de wind? Hij zweeft op de vleugels van de wind. Zijn de wolken zwaar van regen? Hij zal er stromen van zegen uit doen neerkomen. Wees niet bang voor de storm. Stormen kunnen uit de hand van God komen en het middel tot zegen zijn.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe (1929-2019) was een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 4 oktober 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

10 januari 2021 Kijk naar boven
3 januari 2021 Geef je zorgen aan God
31 december 2020 Veilige muren
27 december 2020 Wandelen met God
20 december 2020 Het begin en de afsluiting van iedere dag

Meer nieuws: