MENU
Jongeren in actie voor eenzame ouderen met CODE GRIJS

Jongeren in actie voor eenzame ouderen met CODE GRIJS

05 okt

In Nederland zijn meer dan 500.000 ouderen ernstig eenzaam. Door de nieuwe coronamaatregelen gaan veel sociale activiteiten voor ouderen niet meer door en krijgen ouderen minder bezoek. EO BEAM en het Nationaal Ouderenfonds slaan de handen ineen en roepen jongeren op om deze groep een steuntje in de rug te geven met ‘CODE GRIJS’.

De hele maand oktober vragen het EO-jongerenmerk en het Ouderenfonds jongeren om hen te helpen zoveel mogelijk handgeschreven kaartjes voor ouderen te verzamelen.

Hier vind je leuke kaarten die je naar ouderen kunt verzenden: Wenskaarten

Alle jongeren kunnen in de Week tegen Eenzaamheid een persoonlijk kaartje schrijven en deze opsturen naar de redactie van EO BEAM. De kaarten worden vervolgens verzonden naar zo’n zestig zorgcentra verspreid over het land en uitgedeeld aan ouderen die er het meest behoefte aan hebben. Met 3.000 kaartjes kunnen deze centra ongeveer een maand vooruit. Hoe meer kaartjes, hoe beter. Volgens het Nationaal Ouderenfonds laat een kaartje zien hoe betrokken de samenleving met de ouderen is. Op beam.eo.nl is alle informatie te vinden en via het Instagramkanaal van EO BEAM is de actie te volgen.

BEAM is het jongerenmerk van de EO dat jongeren - via verschillende media - wil inspireren om te groeien in het geloof en te leven vanuit het voorbeeld van Jezus. Regelmatig roept BEAM haar volgers op in actie te komen. Zo haalden de volgers eerder dit jaar (in samenwerking met het Leger des Heils) €40.000,- op voor prostituees die plots geen onderdak en maaltijden meer hadden door de coronacrisis.

Datum: 5 oktober 2020
Auteur: EO - Lisa van Slooten
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: