MENU
Family7 in actie voor Joden in Oekraine

Family7 in actie voor Joden in Oekraine

14 okt

Presentatrice Sara van Oordt nam de proef op de som en ging weekboodschappen doen met tien euro. Ze kwam erachter dat ze daarmee alleen de absolute basis kon kopen: wat groenten, eieren, een klein stukje kaas, olie, boter en brood. En dan was het geld op. Dat betekent dat er geen geld meer is voor een stukje vlees of vis. Geen geld meer voor medicijnen, geen geld meer voor kleren, en geen geld meer voor reparaties in huis.

Zeventig euro. Dat is het gemiddelde pensioen van een Joodse oudere in OekraÔne. Na aftrek van de vaste woonlasten betekent het dat ze tien euro per week overhouden voor eten.

In deze harde realiteit werkt het team van Christenen voor IsraŽl. Een realiteit waarin ouderen nauwelijks kunnen rondkomen en dus geen medicijnen kunnen betalen. Een realiteit waarin Joodse weeskinderen afhankelijk zijn van de keuken van het weeshuis. Een keuken met oude, afgedankte apparaten, waar honderden kinderen en ouderen elke dag van afhankelijk zijn.

In oktober zendt Family7 een serie uit van vier aangrijpende documentaires over het werk van Christenen voor IsraŽl.
We willen met uw steun de keukens renoveren van twee Joodse scholen. Daarnaast willen we zoveel mogelijk Joodse ouderen helpen met een voedselpakket. Eťn voedselpakket kost tien euro.

U kunt een gift overmaken:
Stichting ETV
Bankrekening: NL47 RABO 0394 022 521
Stichting Evangelical Television Europe Apeldoorn.
O.V.V. OekraÔne

Datum: 14 oktober 2020
Auteur: Family7
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: