MENU
Online studiedag over de kracht van kleine groepen in de kerk

Online studiedag over de kracht van kleine groepen in de kerk

17 okt

Zaterdag 14 november vindt de eerste van drie studiedagen plaats die het Evangelisch College dit cursusjaar vanuit het thema ‘Onderwijs in de kerk’ organiseert. Deze online studiedag gaat over de ‘kracht van kleine groepen’.

In deze coronatijd zoeken kerken naar nieuwe mogelijkheden om samen te komen. Hoe zijn en blijven ze met elkaar als gemeente verbonden? Hoe voeden ze elkaar met het Woord? Hoe houden ze jong en oud betrokken? Wat betekent het om kerk te zijn in deze tijd? Velen ontdekten afgelopen maanden (opnieuw) de kracht van een kleine groep, waar meerdere generaties bijeenkomen om samen te eten, een spel te spelen, het Woord te openen en levens te delen. In deze studiedag willen de sprekers de kracht van kleine groepen laten zien (en laten ervaren!) en willen ze de deelnemers inspireren om daar in hun context zelf vorm en inhoud aan te geven.

Sprekers
De studiedag wordt verzorgd door Monique Rozendal en Hilde Sneep. Zij zien het als een uitdaging om in deze tijd kerken te laten zien wat het potentieel is om te werken met kleine groepen. Samen helpen Monique en Hilde bedrijven, organisaties en kerken om de kenmerken en dus ook de kracht van verschillende generaties te ontdekken en deze generaties met elkaar in contact te brengen. Dit doen zij door gebruik te maken van het concept ‘jouw, mijn, Gods verhaal’. Daarbij verbinden ze de boodschap van Gods verhaal aan een ieders verhaal, de dagelijkse realiteit. Het resultaat is dat generaties elkaar ontmoeten. Dat ze niet alleen naar elkaar kijken, maar elkaar echt zien.

Opzet
De studiedag wordt aangeboden middels een interactief online-programma via Zoom. Om het maximale uit de studiedag te kunnen halen, worden deelnemers gestimuleerd om in kleine groepen van maximaal 4 personen deze studiedag te volgen. Geďnteresseerden kunnen meer informatie lezen en aanmelden op: www.evangelisch-college.nl/ets-studiedagen.

Evangelisch College
De drie studiedagen rondom het thema ‘Onderwijs in de kerk’ worden georganiseerd vanuit de
ETS-Bijbelcursus, wat onderdeel is van het Evangelisch College. Het Evangelisch College biedt deeltijdopleidingen en cursussen voor volwassenen op het gebied van de Bijbel, Theologie, Missionair Werk, Pastoraat, Jongerenwerk, Prediking en Leiderschap. Verspreid over ruim 65 leslocaties in Nederland volgen jaarlijks ruim 2000 christenen een opleiding of cursus bij het Evangelisch College.

Datum: 17 oktober 2020
Auteur: Evangelisch College - Annelies Eijkelenboom
Foto: Evangelisch College
Website: http://www.evangelisch-college.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Mijn God
10 jul

Mijn God meer