MENU
We houden vol - korte verhalen over Nederland in de tweede golf

We houden vol - korte verhalen over Nederland in de tweede golf

21 okt

EO, KRO-NCRV en VPRO slaan de handen ineen en presenteren 'We houden vol', een dagelijkse documentaireserie over Nederland in de tweede golf. Vanaf 19 oktober, na het Achtuurjournaal, NPO 1.

'We houden vol' bestaat uit korte verhalen van mensen die een tik hebben gehad van de coronapandemie, maar die toch een manier hebben gevonden om door te kunnen met hun leven. Ondanks persoonlijk verlies, financiŽle tegenslag of eenzaamheid geven ze niet op. Juist in deze moeilijke tijd komen ze tot een inzicht, ontdekken iets nieuws in hun eigen leven of omgeving.

'We houden vol' verbeeldt de gevolgen van de pandemie voor alle Nederlanders. Jong en oud. Mensen in het onderwijs, het bedrijfsleven en de zorg. Studenten en senioren. Hun zorgen zijn herkenbaar. Hun inventiviteit om de moraal hoog te houden is hoopvol en inspirerend en daarmee is 'We houden vol' een ode aan de veerkracht.

Inhoud afleveringen

Een vrachtwagenchauffeur uit Maastricht belandde met COVID-19 op de IC. Hij overleefde het virus, maar staat nu voor een zware revalidatieperiode. De liefde van zijn vriendin is zijn houvast.

Een jonge vrouw uit Arnhem was 24/7 op pad. Altijd aan het werken of aan het feesten, drinken en roken. De lockdown heeft haar het laatste zetje gegeven om te proberen haar alcoholgebruik onder controle te krijgen.

Een leidinggevende van een kringloopwinkel in Apeldoorn is tijdens de lockdown eindeloze wandelingen gaan maken door haar stad. Ze komt oorspronkelijk uit Turkije en kwam vanwege de liefde naar Nederland. Door de wandelingen is ze zich hier steeds meer thuis gaan voelen.

Een succesvolle food-fotograaf met grote internationale klanten gaat het voor de wind totdat de coronacrisis toeslaat. Hij belandt zelfs in de bijstand. Dan realiseert hij zich dat hij zowel financieel, als fysiek - hij heeft een zwak hart en overgewicht - kwetsbaar is en besluit het roer om te gooien.

'We houden vol' wordt vanaf 19 oktober drie weken lang van maandag- tot en met donderdagavond uitgezonden na het NOS Achtuurjournaal op NPO 1. Het programma is een samenwerking tussen EO, KRO-NCRV en VPRO.

Datum: 21 oktober 2020
Auteur: EO - Lisa van Slooten
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: