MENU
Thais bad jarenlang voor haar vader

Thais bad jarenlang voor haar vader

19 okt

Verre Naasten - Thais Petró (31) jeugdleider in Canoas, Brazilië: 'Ik groeide op in een huis waar alleen mijn moeder christen was. Van jongs af aan nam ze me mee naar de kerk om het woord van God te horen. Mijn vader had een hekel aan christenen. Hij vond dit tijdverspilling en dacht dat de mensen bedrogen werden met valse beloften.'

Mijn familie was arm en het weinige dat we hadden, gebruikte mijn vader voor drank en vrouwen. Hij wilde niet met ons naar de kerk en dat maakte mij verdrietig. Ik wilde juist dat mijn vader en mijn zussen mee naar de kerk gingen, om samen Jezus te aanbidden en te dienen. Jarenlang bad ik tot God dat zij christen zouden worden.

Als kind ging ik bij mijn vader zitten en vertelde hem Bijbelverhalen. Hij luisterde wel, maar toonde geen belangstelling. Het was een moeilijke tijd, maar de Heer bemoedigde me met Bijbelteksten die spraken over Zijn barmhartigheid en macht.

Mijn vader werkt in de bouw en daarom nodigden de kerkleiders hem uit om de kerk te renoveren. Hij werkte bijna elke dag met de gemeenteleden aan de kerk en hun liefde begon zijn leven te beďnvloeden. Wanneer een dienst begon, stopte hij met alles wat hij deed en ging achter in de kerk zitten om te luisteren.

Op een dag gaf hij zijn leven aan Christus en liet zich dopen. Ook mijn zussen werden later christen. Mijn gebeden waren verhoord! In 2016 nam de Heer mijn vader bij zich. Gelukkig heeft mijn vader de Heer een paar jaar mogen dienen. Hij zei dat hij nooit zal vergeten wat God in zijn leven heeft gedaan en dankte Hem voor onze familie; dat we nooit hebben opgegeven om voor hem te bidden.

Moge de Here Jezus iedereen die dit getuigenis van mijn familie leest, aanmoedigen om te blijven bidden voor hun familie en vrienden. Want Christus is degene die alle dingen kan herstellen. Er zijn geen grenzen aan zijn macht en liefde!’’

Thais Petró (31) jeugdleider in Canoas, Brazilië - Verre Naasten

Datum: 19 oktober 2020
Auteur: Verre Naasten - Facebook
Foto: Verre Naasten
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: