MENU
Stephanos start nieuw hulpprogramma voor kwetsbare kinderen in Malawi

Stephanos start nieuw hulpprogramma voor kwetsbare kinderen in Malawi

23 okt

Vorige week waren internationaal Stéphanos directeur dhr. J. van der Ham én nationaal directeur dhr. C. Kuyokwa aanwezig bij de officiële start van het programma in het dorp Namitalala. De foto is gemaakt tijdens de toespraak van J. van der Ham in Namitalala.

“Namitalala is een ‘achtergebleven’ gebied gelegen in het Michiru gebergte, in het Blantyre district, 26 km. verwijderd van het Stéphanos weesdorp. De komende 5 jaar helpt Stéphanos het afgelegen Namitalala, waar nog nooit een NGO (hulporganisatie) is geweest”, aldus directeur J. van der Ham. Dit gebied heeft momenteel één school voor 1200 kinderen vanuit negen dorpen. Verschillende van deze kinderen worden in het kind sponsorprogramma van stichting Stéphanos opgenomen.

Regeringsambtenaren en Stéphanos personeel werden met gezang ontvangen. De gemeenschap en de regering dragen zelf ook bij aan dit programma. Op deze manier worden de krachten gebundeld en wordt het kind gedragen door de zorg van velen. Hierdoor moeten de levensomstandigheden van het kind op allerlei gebied verbeteren, met als onderliggend doel dat kind en ouder zelfstandig Gods Woord zullen lezen en daarnaar mogen leven. Het dorpsprogramma heeft drie hoofddoelen: 1) De kinderen bereiken met het Woord van God. 2) Het verbeteren van de levensomstandigheden van de kinderen en hun omgeving. 3) De sociaaleconomische ontwikkeling in het gebied bevorderen.

Om deze doelen te bereiken investeert Stéphanos in een compleet programma met onderwijs, gezondheid, landbouw en financieel advies. Het Dorpsprogramma bestaat sinds 1999 en is bedoeld voor (wees)kinderen en hun omgeving die in nood, pijn en eenzaamheid leven.

De reformatorische stichting Stéphanos geeft hulp en onderwijs aan (wees)kinderen en hun familie. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Voor Zambia geldt dat de werkzaamheden voornamelijk gericht zijn op evangelisatie.

Het Outreach programma heeft drie hoofddoelen:
- De kinderen bereiken met het Woord van God
- Het verbeteren van de levensomstandigheden van de kinderen en hun omgeving
- De sociaaleconomische ontwikkeling in het gebied bevorderen
- Om deze doelen te bereiken investeren wij in een compleet programma met onderwijs, gezondheid, landbouw en financieel advies.

De ongeveer tweeduizend kinderen die door dit programma worden geholpen, wonen in een straal van 5 tot 30 km rondom het Stéphanosterrein, meestal bij verre familie. Deze gezinnen kunnen al niet in hun eigen onderhoud voorzien, dus de zorg voor nog een kind is vaak te zwaar. Stéphanos heeft een comité opgericht dat – samen met plaatselijke kerken - dergelijke gezinnen screent of zij in aanmerking komen voor het Outreach programma.

Datum: 23 oktober 2020
Auteur: Stephanos - Harry Droppert
Foto: Stephanos
Website: http://www.stephanos.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: