MENU
GlobalRize zoekt vrienden voor uitbreiding evangelieverkondiging

GlobalRize zoekt vrienden voor uitbreiding evangelieverkondiging

29 okt

“God gebruikt mensen voor de verkondiging van het evangelie maar Hijzelf raakt harten en bouwt Zijn Koninkrijk”, weet Henk Binnendijk (86) die zijn leven toewijdt aan het vertellen over de Here Jezus. De evangelist, die zelf niet over internet beschikt, mist in deze tijd van quarantaine het contact met mensen en de verkondiging van het evangelie. Binnendijk is enthousiast dat zendingsorganisatie GlobalRize, via internet, voortdurend het evangelie verkondigt, en steunt hun actie om vrienden te werven voor hun internetzending: “Met heel mijn hart sta ik achter de wereldwijde verkondiging van het evangelie.”

Vriendenkring nodig
Meer dan vijfhonderd vrijwilligers zetten zich, op uiteenlopende manieren, in voor internetzending via zendingsorganisatie GlobalRize, in Oldebroek. Zij merken dagelijks dat mensen antwoorden zoeken op geloofs- en levensvragen, vooral in deze onzekere tijd waarin ze familieleden verliezen of hun baan kwijtraken.
“Onze gemotiveerde vrijwilligers beantwoorden vragen en begeleiden mensen bij het bestuderen van Gods Woord, maar we blíjven vragen om arbeiders voor ‘de oogst’ omdat we alle vragen nauwelijks kunnen beantwoorden”, vertelt directeur Frans de Lange Hij voelt zich gezegend met gemotiveerde vrijwilligers zoals Jan Borgdorf die zijn ambt als dominee opzegde nadat hij gedeeltelijk verlamd raakte door een hersenbloeding.
De Lange legt uit dat de kosten voor GlobalRize sterk stijgen omdat de organisatie het aantal taalteams uitbreidt en nieuwe taalcoaches aanstelt om meer mensen in hun eigen taal te bereiken met het evangelie. “Dat kost geld, náást de inspanningen van onze vrijwilligers”, zegt hij. “GlobalRize heeft een vriendenkring nodig die de organisatie maandelijks wil steunen waardoor we wereldwijd méér mensen kunnen bereiken met het evangelie van de Here Jezus.”

Oproep van spoedeisendehulparts
GlobalRize start een vriendenactie om een broodnodige vriendenkring op te bouwen. De organisatie krijgt daarbij hulp van bekende christenen. Spoedeisendehulparts Gor Katchikyan roept mensen op de organisatie met een maandelijks bedrag te steunen als ze het belangrijk vinden dat het goede nieuws van Jezus Christus bij veel mensen terechtkomt. Nieuwe vrienden krijgen zijn boek ‘Gastarbeider’ cadeau.
Professor Herman Selderhuis is onder de indruk dat zóveel mensen betrokken zijn bij de wereldwijde evangelisatie via internet. Hij maakt graag reclame voor de zendingsorganisatie.
EO-presentatrice Mirjam Bouwman vindt het van grote betekenis dat GlobalRize het evangelie deelt, omdat ze het belangrijk vindt mensen bij God te brengen. “Praktische hulp is belangrijk, maar geestelijke hulp is onbetaalbaar. Het werk van GlobalRize is tot zegen”, meent kamerlid Chris Stoffer van de SGP, en fractieleider Gert-Jan Segers van de ChristenUnie vindt dat de zendingsorganisatie zich richt op de allerbelangrijkste missie die er is: de verspreiding van de blijde boodschap. “Het evangelie is het allerbeste nieuws voor de hele wereld.”
Oud-zendeling, dominee C.G. Vreugdenhil staat helemaal achter de verspreiding van het evangelie via internet. “Het gaat daarbij om Christus: de verspreiding van die ene naam over de hele wereld”, zegt hij. “Het is gewéldig als het Woord wordt verspreid. Het is ook nog nooit zó wijdverspreid geweest, zelfs in landen waar het verboden is God te dienen, zoals in Iran en Pakistan. God geeft het evangelie niet om het in te blikken voor jezelf.”

Geweldige kans
Ook directeur Els van Dijk (64) steunt de vriendenactie van GlobalRize. “Ik volg studenten als ze na de Evangelische School de wereld intrekken”, vertelt ze. Ze weet dat ‘haar’ student Marten Visser directeur is van GlobalRize, en voormalig EH-medewerker Betty Krooneman, ondanks fysieke beperkingen, bij de zendingsorganisatie een belangrijke schakel is in Gods koninkrijk.
Voor Van Dijk blijven ontmoetingen In Real Life belangrijk maar ze vindt daarnaast het internet een geweldig instrument voor de verkondiging van het evangelie. “Ik juich internetzending toe, want het is een geweldige kans mensen wereldwijd te bereiken met het evangelie.”

Op pad met een muilezel
Theoloog en presentator Andries Knevel is enthousiast over de mogelijkheden van internet voor de verspreiding van het evangelie. “Internet is een reuzenstap ten hemel en ter hel, zoals schrijver Da Costa ooit zei over de boekdrukkunst”, zegt hij. “Met één druk op de knop de héle wereld bereiken met het evangelie, terwijl we daarvoor vroeger op pad moesten met een muilezel.”
“Zendingsorganisatie GlobalRize heeft visie en passie voor het wereldwijd verkondigen van het evangelie van de Here Jezus en gebruikt daarvoor de meest moderne communicatiemiddelen”, weet Knevel, die zich nog goed herinnert dat de burgemeester van Elburg, Frans de Lange, in 2017 zijn ambtsketting inleverde om, voor een schamel loon, bij een zendingsorganisatie te gaan werken. “Ik draag GlobalRize een warm hart toe en steun de organisatie graag”, zegt hij. “Fijn dat we zóveel goeds kunnen doen met het internet!”

Datum: 29 oktober 2020
Auteur: GlobalRize - Elly Moorlag
Foto: GlobalRize
Website: http://www.globalrize.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: