MENU
Andries Knevel in gesprek met jonge talentvolle christenen

Andries Knevel in gesprek met jonge talentvolle christenen

27 nov

EO-presentator Andries Knevel gaat in vier nieuwe afleveringen van het programma ‘Andries’ in gesprek met jonge, talentvolle en inspirerende christenen. Te gast zijn Annebeth Roor, Wouter de Vos, Arnoud Drop en Jacobine Scholte de Jong.

Hun verhalen bemoedigen en laten zien dat geloven in God én midden in de samenleving staan hand in hand gaan. De gasten stellen zich kwetsbaar op, waardoor er echte en diepgaande gesprekken ontstaan. Een bijzonder inkijkje in het leven van de geïnterviewden is het resultaat.

“Ik maak dit programma om mensen te bemoedigen en te motiveren,” vertelt presentator Andries Knevel. “Als je ernaar kijkt, moet je je als het ware weer geïnspireerd voelen om de weg met God te gaan, hoe moeilijk omstandigheden soms ook zijn. Ook de gasten vertellen van hun sores en zorgen. Want de weg met God kan weleens hobbelig zijn. Maar de ervaring van de gasten is ook: God is erbij.”
Informatie over de gasten

Annebeth Roor - 6 december

Annebeth Roor is de eerste gast bij Andries aan tafel. Haar betrokkenheid bij duurzaamheid en de samenleving is haar thuis met de paplepel ingegoten. Annebeth is nu duurzaamheidsadviseur bij een groot accountantskantoor. Daarbij is ze actief voor de ChristenUnie en het Huis van Vrede in Utrecht. Ze kent de grote levensvragen, maar haar geloof is daardoor alleen maar verdiept.

Wouter de Vos - 13 december 

Een week later gaat Andries Knevel in gesprek met Wouter de Vos. Wouter is sinds een paar jaar directeur van de 4e Musketier. De organisatie wil een inspiratie zijn voor ieder mannenhart. De boodschap van God is de bestaansreden van de 4e Musketier. Hij vertelt onder andere over de twee ervaringen die een radicale ommekeer in zijn leven brachten en hij bewust christen werd.

Arnoud Drop - 20 december 

In de derde aflevering op zondagmiddag 20 december praat Andries met Arnoud Drop. Directeur van Alpha Nederland. Een organisatie die het christelijk geloof wil delen. Arnoud is altijd gelovig geweest en hij gunt anderen dit ook. Maar waarom eigenlijk? Andries komt al pratend met Arnoud tot de kern.

Jacobine Scholte de Jong - 27 december

Dominee Jacobine Scholte de Jong is de laatste gast uit de reeks van nieuwe afleveringen. Haar geloof werd beproefd, maar ze bleef geloven. “De dood hoort er in onze familie een beetje bij”, vertelt ze. Ze is inmiddels vele jaren dominee en vertelt graag over de grote liefde van God.

Datum: 27 november 2020
Auteur: EO - Annewien Schreuders
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: