MENU
3xM op nationale televisie in Pakistan

3xM op nationale televisie in Pakistan

04 dec

Pakistan wordt hard getroffen door Covid-19. Vanuit de regering is er veel aandacht voor de fysieke risico’s van het virus, maar voor de mentale gezondheid van de bevolking wordt vrijwel niets gedaan. Dat terwijl veel Pakistani leven in armoede, angst en stress en het zwaar hebben. Daarom heeft 3xM met haar lokale partner een serie spotjes opgenomen over omgaan met Covid-19. Deze video’s worden nu landelijk uitgezonden.

Het thema’s van de drie verschillende spotjes zijn ‘Omgaan met een lockdown’, ‘De rol van gezonde voeding’ en ‘Naar elkaar omzien’. Het doel is om de Pakistani te bemoedigen en hen hoop te geven voor de toekomst. De spotjes worden uitgezonden op één van de grootste nationale tv-zenders in Pakistan, zowel in het Urdu (de officiële nationale taal) als in het Pashto. De verwachting is dat, gezien het tijdstip waarop de video’s worden uitgezonden, de kijkcijfers hoog zullen zijn. Het is een unieke gebeurtenis, want het gebeurt zelden tot nooit dat dit soort video’s worden toegestaan.

Voor velen is dit de eerste kennismaking
met het christelijk geloof!


Directeur Martien Timmer: “Dit project past goed binnen de strategie van 3xM. We willen als 3xM mensen in moeilijk bereikbare landen wereldwijd een boodschap van hoop en liefde door Jezus Christus geven. Dat doen we indirect ook met deze video’s, net als met onze filmvoorstellingen en social media activiteiten in Pakistan. Omdat we deze spotjes ook daar gebruiken, zullen mensen de link met ons werk zien, en contact opnemen met ons nazorgteam. Voor velen is dit de eerste kennismaking met het christelijk geloof!”

Daarnaast worden de video’s ook via social media en via betrokken kerken verspreid, en toont 3xM ze in de filmvoorstellingen in de dorpen. 3xM is dankbaar dat die filmvoorstellingen weer langzaamaan kunnen worden opgestart, onder de geldende Covid-19 restricties. De verwachting is dat binnenkort meer video’s uitgezonden kunnen worden.

Al 40 jaar bereikt 3xM miljoenen
mensen met een boodschap van liefde
en bevrijding door Jezus Christus.


Al 40 jaar brengt 3xM het evangelie via tv, internet en social media in moeilijk bereikbare landen, zoals Afghanistan, Pakistan, Bangladesh, Centraal-Azië, West-Afrika en Somalië.

Al 40 jaar heeft 3xM heeft oog voor kleurrijke levens en verhalen, voor de bijzondere wegen die God met mensen gaat. Voor een hoopvolle toekomst!

Datum: 4 december 2020
Auteur: 3XM - Arianne van Middendorp
Foto: 3XM
Website: http://www.3xm.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: