MENU
ProLife geldprijzen voor Oud Goud - VBOK - Gratis Gezond

ProLife geldprijzen voor Oud Goud - VBOK - Gratis Gezond

11 dec

Pro Life heeft Zorgcheques uitgedeeld. Elk jaar geeft Pro Life € 10.000,- aan christelijke zorgorganisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bij Groot Nieuws Radio werd een podcast opgenomen over het goede werk dat de organisaties doen. Na de opname kregen de organisaties zorgcheque van Jos Leijenhorst, directeur Pro Life.

De VBOK kreeg de meeste stemmen en ontving een zorgcheque van € 4.492,-
De VBOK wil dat elk mens zich veilig kan ontwikkelen. Daarom bieden we financiële steun aan Siriz.
Siriz is ontstaan uit de VBOK. Het is een professionele organisatie voor iedereen die met onbedoelde zwangerschap te maken krijgt. Siriz geeft voorlichting aan jongeren. Ook biedt Siriz psychosociale en maatschappelijke hulp bij een onbedoelde zwangerschap en opvang aan zwangere vrouwen. Maaike Harmsen, ontving namens de VBOK de Pro Life Zorgcheque. Het gewonnen geldbedrag gebruiken zij voor het Tienermoederfonds. Dit is een fonds dat financiële bijstand geeft aan tienermoeders die in dringende geldnood zitten.

Jesus.net werd 2e en kreeg een Zorgcheque van € 3.439,-
Jesus.net is een wereldwijd netwerk dat online zoekers helpt in hun zoektocht naar Jezus. Eén van hun projecten is OUD GOUD (www.oudgoud.org). Dit is een televisie- en e-mailserie die ouderen de waarde van hun leven laat zien. Op deze manier strijdt Jesus.net mee tegen eenzaamheid onder ouderen. Jan-Willem Bosman ontving namens Jesus.net de Pro Life Zorgcheque. Dit geld gebruiken zij om nieuwe afleveringen en de e-mailserie van OUD GOUD te betalen. Vanaf januari 2021 is het programma OUD GOUD elke week te zien op RTV Rijnmond. Om iedere dag inspiratie te ontvangen, kunnen ouderen zich inschrijven via www.oudgoud.org.

Stichting Gratis Gezond werd 3e en kreeg een Zorgcheque van € 2.069,-
Stichting Gratis Gezond wil mensen helpen naar een gezonde levensstijl. Elk jaar worden veel mensen onnodig ziek. Vooral in de hoek van de lagere inkomens vallen harde klappen. Met persoonlijke begeleiding en aandacht kan veel narigheid worden voorkomen. De ‘leefstijlbuddies’ van de stichting komen bij mensen die normaal geen professionele leefstijlcoach kunnen betalen. Rosaline McDonald ontving namens Stichting Gratis Gezond de Pro Life Zorgcheque. Met dit geld wil Stichting Gratis Gezond een vriendenkring opzetten om de stichting financieel te helpen. En willen ze de online cursus ‘De knop om’ maken, om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken.

Foto: Maaike Harmsen (VBOK) Jos Leijenhorst (Pro Life Zorgverzekeringen), Rosaline McDonald (Stichting Gratis Gezond) en Jan-Willem Bosman (Jesus.net)

Datum: 11 december 2020
Auteur: Aafke van der Spek
Foto: Jesus-net
Website: http://www.Jezus.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

20 augustus 2021 Ik Wonder Jou live is toe aan aflevering 200
5 januari 2021 Nieuw seizoen OUD GOUD van start

Meer nieuws: