MENU
Hoe sterk is God

Hoe sterk is God

13 dec

We komen niet ver op eigen kracht. In Psalm 68 onderwijst David ons hoe wij de kracht van God kunnen begrijpen en toepassen. We moeten God kracht toeschrijven. Besef dat Hij een God van kracht is. ‘Zijn majesteit is over Israël en Zijn macht tot in de wolken’ (vs. 35).

Dat betekent dat Zijn kracht hoog verheven is. God kan zelfs kracht verkrijgen uit een wolk, die niets anders is dan een verzameling zwevende waterdruppels. Wij zien God vaak als liefdevol, genadig en barmhartig. Maar laten we Hem ook zien als sterk.

We moeten ook God vragen om kracht. ‘Versterk, o God, wat U aan ons gedaan hebt!’ (vs. 29). Wij hebben het voorrecht om tot God te kunnen naderen en Hem te vragen om de kracht die we vandaag nodig hebben. ‘Maar wie de Heere verwachten, zullen hun kracht vernieuwen, zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden, zij zullen snel lopen en niet afgemat worden, zij zullen lopen en niet moe worden’ (Jes. 40:31). God heeft al besloten wat Hij wil doen. En Hij zal het doen wanneer wij erom vragen. ‘U krijgt niet, omdat u niet bidt’ (Jak. 4:2).

Vervolgens moeten we erkennen dat onze kracht van God is. ‘De God van Israël, Hij geeft het volk kracht en sterkte. Geloofd zij God!’ (vs. 36). Als je vandaag kracht nodig hebt, kijk dan niet naar jezelf of naar iemand anders. Kijk omhoog, want God is de God van kracht, en Hij wil Zijn kracht over jou gebieden als je Hem erom vraagt.

Vaak probeert de satan je te verleiden om je kracht te putten uit de surrogaten van de wereld. Als dat gebeurt, denk dan aan de waarheden van deze psalm. Als je kracht nodig hebt om de strijd voort te zetten, breng dan in gebed tijd door met God. Schrijf Hem kracht toe, vraag Hem om kracht, en erken dat je kracht van Hem is.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe (1929-2019) was een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 13 december 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

8 februari 2021 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
7 februari 2021 Tijdelijke tulpen
31 januari 2021 Stralend licht
24 januari 2021 Vertel over Gods trouw
17 januari 2021 Verlangen naar water

Meer nieuws: