MENU
Het begin en de afsluiting van iedere dag

Het begin en de afsluiting van iedere dag

20 dec

David schreef deze psalm toen hij voor Saul vluchtte en zich in een grot verborg. Hij beschrijft de ervaringen van één dag en geeft raad hoe we moeten leven. Ten eerste, sluit iedere dag af met gebed (Psalm 57 vs. 2-5). Breng al je zorgen bij God.

Als je Hem gaat vertrouwen, verandert Hij jou en zul je op een andere manier naar je omgeving kijken. Door het geloof ga je Zijn aanwezigheid binnen. Stormen duren niet eeuwig, maar wanneer ze komen, zal God afrekenen met je problemen. Hij voltooit en volmaakt Zijn werk aan jou.

Ten tweede, begin iedere dag met lofprijzing (vs. 6-9). Terwijl David sliep, was God voor hem aan het werk. Toen hij wakker werd, verlangde David ernaar dat God alle eer zou krijgen, en wilde hij de wereld vertellen wat God voor hem had gedaan. God verhoort het gebed, en wat Hij ook maar doet, is voor jouw bestwil en tot Zijn eer. Rampen gaan voorbij, dus loof God omdat Hij je erdoorheen leidt.

Sluit iedere dag af met gebed en begin iedere dag met lofprijzing. Lofprijzing is een geweldig medicijn en zal alle bitterheid, afgunst, jaloezie en onrust uit je leven wegnemen.

Wanneer jij je in een ‘benauwde plaats’ bevindt, moet je grootste zorg niet zijn hoe je eruit kunt komen, maar hoe God erdoor verheerlijkt zal worden. Onderga je eenvoudigweg de moeilijkheden in plaats van ze te gebruiken als hulp om te groeien? Probeer iedere dag af te sluiten met gebed en iedere dag te beginnen met lofprijzing. Geef God de gelegenheid om Zijn doelen in jouw leven uit te werken.

Warren Wiersbe
Dr. Warren W. Wiersbe (1929-2019) was een internationaal bekend Bijbelleraar en een voormalig voorganger van de Moody Church in Chicago. Hij is tien jaar verbonden geweest aan het radiowerk vanBack to the Bible, eerst als Bijbelleraar en later als algemeen directeur. Dr. Wiersbe heeft meer dan 160 boeken geschreven. Hij en zijn vrouw Betty wonen in Lincoln, Nebraska, USA.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
365 dagen Leven uit de Psalmen - Dagboek - Een bron van inspiratie, troost en kracht, Warren W. Wiersbe, paperback, 368 pag., € 19,95, ISBN 978-94-9223-416-2, uitgave van Grace Publishing House

Datum: 20 december 2020
Auteur: Warren Wiersbe
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

8 februari 2021 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
7 februari 2021 Tijdelijke tulpen
31 januari 2021 Stralend licht
24 januari 2021 Vertel over Gods trouw
17 januari 2021 Verlangen naar water

Meer nieuws: