MENU
Online leren over racisme

Online leren over racisme

21 dec

Harderwijk Ė Nu fysieke ontmoetingen beperkt zijn door coronamaatregelen, ontwikkelt Gave online trainingen die helpen in contact met vluchtelingen. Maandag 18 januari is er een webinar over racisme. Sinds kort is daarnaast de e-learning ďIn contact met oriŽntaals orthodoxe christenenĒ beschikbaar.

Racisme is helaas een actueel thema. Ook vluchtelingen voelen zich vaak gediscrimineerd. Hoe ontdek je racisme en wat kun hierin betekenen voor de ander? Als je contact hebt met asielzoekers, is de kans groot dat je dit tegenkomt. Bij vluchtelingen zelf, of misschien juist bij vrienden en familie die een mening hebben over hen. En misschien herken je het onbewust ook bij jezelf. Welke mechanismen spelen er, zowel bij degene die gediscrimineerd wordt als degene die discrimineert?

Tijdens het webinar zal Gave-medewerker Jaap van de Kamp deelnemers meenemen in de problematiek en handvatten geven die verder helpen. Afgelopen jaar heeft Gave bovendien meerdere webinars georganiseerd. O.a. over intercultureel communiceren en juridische procedures. Ook in 2021 zal Gave webinars blijven aanbieden die helpen in het contact met vluchtelingen.

Aan het online aanbod van Gave is onlangs de e-learning ďIn contact met oriŽntaals orthodoxe christenenĒ toegevoegd. De e-learning helpt om te ontdekken wat oriŽntaals-orthodoxe christenen geloven en hoe ze dat uiten. Dit betreft voornamelijk christenvluchtelingen uit Eritrea, Irak en SyriŽ.

Ook leer je meer over het ontstaan van de kerk en de kerkdiensten. Aan de hand van filmpjes, korte stukjes tekst en praktische opdrachten leer je orthodoxe christenen beter begrijpen en krijg je concrete handvatten voor contact. De cursus gebruikt een handige, online methode waardoor cursisten heel makkelijk zelf hun tijd in kunnen delen en op hun eigen tempo leren Daarnaast is er gelegenheid persoonlijke vragen te stellen aan een tutor en is er ruimte om ervaringen uitwisselen met medecursisten. De kosten voor deelname zijn tien euro.

Datum: 21 december 2020
Auteur: Gave - Rien Bregman
Foto: Gave
Website: http://www.gave.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: