MENU
Amir Tsarfati: Steeds meer verbinding tussen Israel en andere landen

Amir Tsarfati: Steeds meer verbinding tussen Israel en andere landen

21 dec

Hoewel het over de hele wereld niet veel persaandacht krijgt, heeft de Israel Defense Forces (IDF) een afdeling genaamd het Home Front Command, die gespecialiseerd is in binnenlandse rampenbestrijding. Dit is ook de organisatie die regelmatig naar het buitenland gaat om andere landen te helpen bij rampen.

Onlangs ging een delegatie naar Honduras om de lokale bevolking te helpen na orkaan Iota. Ze werkten samen met lokale functionarissen om de gebieden te ondersteunen waar de meeste schade was aangericht. Bij hun vertrek was het heel duidelijk dat de Hondurezen hun aanwezigheid op prijs stelden.

Welnu, meer landen doen hun best om hun banden met IsraŽl te normaliseren. Afgezien van het kleine landje Bhutan, deed een ander groot Arabisch land dat vorige week zelfs: het Noordwest-Afrikaanse land Marokko. Dat zijn twee landen in ťťn week! Dit is om verschillende redenen een belangrijke ontwikkeling, die ik heb besproken in een belangrijke update na de aankondiging van president Donald Trump. Het Witte Huis bemiddelde bij deze deal en bood feitelijk erkenning van de soevereiniteit van Marokko over de Westelijke Sahara in ruil voor zijn bereidheid om met IsraŽl samen te werken. Nogmaals, IsraŽl geeft niets op en wint veel. We hebben zelfs goede hoop dat de komende maanden directe vluchten zullen beginnen.

Naast Marokko wordt aangenomen dat IndonesiŽ, Koeweit, Oman en misschien zelfs Pakistan en Saoedi-ArabiŽ binnenkort hun banden met ons zouden kunnen normaliseren. In de afgelopen twee dagen verklaarde Khawaja Muhammad Atzaf, de voormalige Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken en lid van de Pakistaanse Moslim Liga-partij: ďHet huidige diplomatieke isolement en de moeilijke economische situatie van Pakistan hebben ons gedwongen om aan te kloppen bij een apartheidsstaat. Onze wanhopige situatie dwingt ons onze Palestijnse broeders in de steek te laten en IsraŽl te smeken om ons te helpen de betrekkingen met de VAE en Saoedi-ArabiŽ te verbeteren." Net als andere landen komen de Pakistanen misschien tot het besef dat een vriendschap met IsraŽl veel gunstiger is dan ze ooit hadden gedacht.

IndonesiŽ zou ongekend zijn gezien het feit dat het de grootste moslimbevolking ter wereld heeft. Het zal u echter verbazen te horen dat IsraŽl de afgelopen jaren vele malen een partnerschap met IndonesiŽ is aangegaan. Ook al ontkende een Indonesische functionaris de mogelijkheid dat dit zou gebeuren, u moet weten dat een delegatie van daar onlangs een bezoek bracht aan Tel Aviv.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 21 december 2020
Auteur: Amri Tsarfati
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: