MENU
Alternatieve kerstmaaltijd in Haarlem voor bewoners Schalkwijk

Alternatieve kerstmaaltijd in Haarlem voor bewoners Schalkwijk

23 dec

Vanuit Het Open Huis in Haarlem (onderdeel van stichting Ontmoeting) wordt jaarlijks in het winkelcentrum een kerstmaaltijd georganiseerd voor de buurtbewoners. Dit jaar zal dit op een alternatieve manier plaatsvinden.

Vooral in deze tijd van verwarring vinden we het belangrijk om de verbinding te zoeken met kwetsbare bewoners van Schalkwijk in Haarlem én hen thuis te laten voelen.

Op woensdagavond 23 december openen 86 bewoners hun huizen in Schalkwijk om zo met zo’n 290 bewoners samen te kunnen eten. Burgemeester Wienen zegt in zijn toespraak voorafgaand aan de maaltijd: ‘een nog bijzonderder moment: het is bij mensen thuis en er zijn mensen te gast, er is sprake van een echte ontmoeting.’

Vrijwilligers en medewerkers van de Antonius Gemeenschap bereiden een hoofgerecht. De Syrische Muhannad zorgt voor het voorgerecht en het nagerecht wordt verzorgd door Smits Traiteur. Dankzij vele vrijwilligers en donateurs kunnen we vanavond in de verschillende huizen een heerlijke maaltijd opdienen en kunnen we ook op deze manier ons licht laten schijnen.

Tijdens de maaltijd worden er verschillende video’s gedeeld. Onder andere een openingswoord door burgemeester Jos Wienen en een overdenking door Daniël van Beek, voorganger in Het Open Huis.

Datum: 23 december 2020
Auteur: Stichting Ontmoeting
Foto: Stichting Ontmoeting
Website: http://www.ontmoeting.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: