MENU
Patrick sliep in het portiek van een collega

Patrick sliep in het portiek van een collega

27 aug

RD-VIDEO DEL-actie - In deze derde aflevering ontmoet Francina Stolk de 48-jarige Patrick uit Rotterdam. Hij is verschillende keren dakloos geweest. Een periode van diepe duisternis, zoals Patrick het zelf omschrijft. “Ik dook het uitgaansleven in, gebruikte drugs en had veel losse seksuele contacten.”
Ondertussen blijft Patrick doorwerken in vaste dienst. Daardoor kan hij zijn leven vol drank en drugs jarenlang bekostigen. Totdat hij in 2010 zijn baan verliest en niet meer de financiële middelen heeft om dagelijks te gebruiken. “Ik moest mijn levensstijl noodgedwongen loslaten en was vaker nuchter.” Op die nuchtere momenten realiseert Patrick zich: “Ik had God tijdens mijn doop beloofd om Hem te volgen.”

Als hij een nacht in een politiecel moet doorbrengen, omdat hij een boete niet kan betalen, valt zijn oog op het boek Twee keer genade. Over de Amerikaanse Harald Morris die in de gevangenis tot bekering komt. “Toen ik de volgende dag werd vrijgelaten, besefte ik dat ik niet was vrijgelaten uit een politiecel, maar dat mijn leven was bevrijd door Jezus.”

Normaal gesproken liep hij er altijd langs, maar na zijn bekering ging Patrick naar binnen bij het inloophuis van Stichting Ontmoeting in Rotterdam. Sindsdien volgt hij er elke week trouw de Bijbelstudie.

Deze video is onderdeel van de DEL-actie van het Reformatorisch Dagblad. Op www.steundel.nl​ kunt u de actie steunen.

Datum: 27 augustus 2021
Auteur: RD- DEL actie
Foto: Videostill - RD YouTube
Website: http://www.steundel.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

1 januari 2021 Conchita: ik wilde uit de prostitutie
31 december 2020 Jos was drugsverslaafd

Meer nieuws: