MENU
Howard vond 43000 dollar in bank van kringloopwinkel en gaf het terug

Howard vond 43000 dollar in bank van kringloopwinkel en gaf het terug

27 jan

Howard Kirby uit Ovid, Michigan, kocht ruim een jaar geleden bij een kringloopwinkel voor 70 dollar een gebruikte bank. Maar al snel had zijn familie in de gaten dat er iets niet klopte met die bank.

En kussen voelde hard aan. Kirbys schoondochter besloot dat kussen open te maken en vond tot haar verrassing een grote hoeveelheid bankbiljetten, met een totale waarde van maar liefst 43.170 dollar. Kirby zou er zijn hypotheek voor een deel mee kunnen aflossen.
Hoewel hij het geld had mogen houden hij was nu immers de rechtmatige eigenaar van de bank besloot hij het geld toch terug te brengen bij de vorige eigenaar. Het bleek dat zijn overleden grootvader dat grote geldbedrag in de bank had verstopt.

Op de vraag aan Kirby waarom hij het geld niet zelf heeft gehouden, antwoordt hij: De Heere maakte me duidelijk dat dit geld niet van mij was.

Deze opmerkelijke keuze van Kirby kwam in het nieuws en maakte grote indruk op velen. Er kwamen spontane inzamelingsacties op gang voor hem. Ik ben echt anders over de mensheid gaan denken, vertelt hij nu. Er zijn nog zoveel goede mensen in deze wereld. En zeker, er is ook veel kwaad, er zijn heel veel slechte mensen. Toch ben ik dankbaar dat veel mensen zijn bemoedigd door wat ik heb gedaan. En het geeft mij een goed gevoel dat deze daad ook een getuigenis is van wat het geloof in Christus voor mij betekent. Ik voel me gezegend. Jezus zou dit ook zo gedaan hebben.

Bron: MLive

Dirk van Genderen

Dirk van Genderen is columnist, publicist en spreker. Eerder was hij eindredacteur van Visie, het programmablad van de EO. Elke week schrijft hij een nieuwsbrief die ook op z'n site wordt gepubliceerd en elke maand schrijf hij een commentaar in Het Zoeklicht. Bezoek zijn website via de link onderaan dit item.

Datum: 27 januari 2021
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: Videostill - MLive
Website: http://www.dirkvangenderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: