MENU
Emke de Jager start online training voor evangelisatie

Emke de Jager start online training voor evangelisatie

11 feb

In samenwerking met enkele technische partnerts heeft Emke de Jager samen met het team van Bijbelstand.nl een gratis online evangelisatietraining gemaakt. De training is te vinden op de website www.Bijbelstand.nl.

In zes lessen krijg je handvatten om het gesprek aan te gaan en om jouw geloof te delen. Ook is er alle ruimte voor jouw vragen. De training is aan te raden wanneer je meewerkt met een evangelisatieactie, maar zéker ook bruikbaar in je dagelijks leven met de mensen om jou heen. Les 6 gaat zelfs specifiek over vrienden, buren en collega's.

Emke staat normaal gesproken met haar Bijbelstand
op beurzen en evenementen. Maar door de coronacrisis
is alles stopgezet.


Emke staat normaal gesproken met haar stand op beurzen en evenementen. Maar door de coronacrisis is alles stopgezet. Christelijknieuws.nl sprak Emke eerder tijdens haar werk op de gezondheidsbeurs in Utrecht. Emke: ‘Wij vertellen de bezoekers van de beurs hoe groot Gods liefde voor hen is: zo groot dat Hij Zijn enige Zoon gegeven heeft, opdat iedereen die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft! En juist op deze Gezondheidsbeurs ervaren we dat mensen op zoek zijn naar zingeving, naar achterliggende levensvragen. De Bijbel geeft daarop hét antwoord. De reacties zijn heel wisselend. Sommige mensen horen het evangelie voor het eerst! Anderen zijn compleet overtuigd van hun eigen ideeën. Het is mooi om het gesprek aan te kunnen gaan.'

De afgelopen maanden heeft Emke niet stil gezeten. Veel energie heeft ze kunnen besteden aan de nieuwe online training voor evangelisatie. Via deze link kun je de training zelf ook volgen, een aanrader!

Deze online training wil je toerusten om in
de toekomst bijvoorbeeld in de Bijbelstand
mee te helpen.


Deze online training heeft als hoofddoel je toe te rusten en te trainen om als medewerker in de Bijbelstand mee te draaien. Daarnaast is deze training ook beschikbaar voor andere geïnteresseerden die graag hun geloof willen (leren) delen.

Opbouw training
De training is opgebouwd uit zes lessen. Elke les begint met een video over het onderwerp. Deze video duurt ongeveer tien minuten. Daarna vind je een paar verwerkingsvragen/opdrachten. Dit zijn open vragen. De antwoorden komen bij Emke terecht, en zij zal er persoonlijk per mail op reageren. Soms is er een tabblad met 'extra informatie'.

Het is goed om te weten dat het bij het maken van vragen/opdrachten nooit gaat om ‘goed’ of ‘fout’. Je krijgt dan ook geen beoordeling, cijfer, certificaat of diploma. De training heeft als doel om je uit te dagen en aan te moedigen om toegerust het evangelie te delen met anderen, op een voor hen aansprekende manier. Zodat mensen Jezus leren kennen!

Over de Bijbelstand
De Bijbelstand is onderdeel van De Stichting tot Bevordering van Evangelisatie, opgericht op 22 mei 1956. De missie van de stichting is nog steeds dezelfde: het bevorderen van evangelisatie. In de laatste decennia is de nadruk steeds meer komen te liggen op evangelisatie met de Bijbelstand op consumentenbeurzen.

Datum: 11 februari 2021
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: Bijbelstand
Website: http://www.bijbelstand.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: