MENU
Vertel over Gods trouw

Vertel over Gods trouw

03 okt

Ga rondom Sion en loop eromheen, tel haar torens, richt uw hart op haar vestingwal, kijk nauwkeurig naar haar paleizen om het aan de volgende generatie te vertellen. Want deze God is onze God, eeuwig en altijd; Híj zal ons leiden tot de dood toe. (Psalm 48:13-15)

Het is goed om terug te denken aan situaties in ons leven waarin God ons hielp, beschermde of redde. Het is zelfs nog beter om deze verhalen door te vertellen aan onze kinderen, kleinkinderen, neven of nichten. In Psalm 48 stond een buitenlands leger op het punt de poorten van Jeruzalem binnen te vallen, maar God bracht de vijand op wonderbaarlijke wijze in paniek. Omdat God de inwoners van Jeruzalem beschermd had, maakten ze een triomftocht door de stad en loofden Hem om Zijn hulp en Zijn ingrijpen in hun leven. Dit werd een prachtig verhaal om door te geven aan toekomstige generaties.

Hoe heeft God jou geholpen en geleid? Denk er eens over na hoe je Zijn trouw zou kunnen overbrengen aan een jonger familielid.

GebedVader, wij willen toekomstige generaties over Uw trouw vertellen, zodat er altijd gedacht zal worden aan Uw heerlijkheid. Amen.

Ellen Banks Elwell
Ellen Banks Elwell is afgestudeerd aan het Moody Bible Institute en het American Conservatory of Music. Zij en haar man Jim wonen sinds hun trouwen (1974) in Wheaton, Illinois. Ze hebben drie kinderen en twee kleinkinderen.

Met vriendelijke toestemming overgenomen uit:
Elke dag een geschenk - Dagboek - Ellen Banks Elwell. Elke dag is een geschenk uit Gods hand. Elke dag wil Hij ons ook een geschenk uit Zijn Woord geven. Gebonden met leeslint, 400 pag., €17,95 ISBN 9789077669914, prachtige uitgave van Grace Publishing House

Datum: 3 oktober 2021
Auteur: Ellen Banks Elwell
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.gracepublishinghouse.com

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

14 september 2022 Stewardess Monica Masi trouwde haar ex-man
7 februari 2021 Tijdelijke tulpen
31 januari 2021 Stralend licht
17 januari 2021 Verlangen naar water
10 januari 2021 Kijk naar boven