MENU
Nieuw album van Country Trail Band met muzikale pareltjes

Nieuw album van Country Trail Band met muzikale pareltjes

27 jan

‘Parels’ is de titel van de nieuwe CD van de Country Trail Band. In het totale oeuvre, dat ondertussen 28 albums omvat, neemt ‘Parels’ een speciale plaats in. De CD is midden in de coronacrisis gemaakt. Vanaf het schrijven van de liedjes, het uitwerken van de arrangementen, het oefenen van de songs, het opnemen ervan tot aan de mixage en mastering.

Omdat er, op een paar optredens in de zomer na, nauwelijks concerten en diensten waren, heeft de band extra veel tijd en aandacht kunnen besteden aan ‘Parels’. Dat is te horen. De nummers klinken fris en strak. De arrangementen en de vocale en instrumentale partijen zijn goed verzorgd.
Glimp van Gods liefde
‘Parels’ is naast de titel van het album ook de titel van een liedje over bijzondere gebeurtenissen in ons leven die parels zijn aan de ketting van herinneringen die we heel ons leven bij ons dragen.
Stuk voor stuk zijn de liedjes op deze CD muzikale pareltjes die een glimp laten zien van Gods liefde. De meeste liedjes gaan over mensen die de band in het land heeft ontmoet: ware verhalen over mensen zoals u. Zo is er de kennismaking met buschauffeur ‘Harry’ uit Breda en het indrukwekkende getuigenis van een voorganger uit het noorden van het land die ondanks zware tegenslagen bleef zien op Gods leiding. ‘Stoelen klaarzetten’ is een lied over iemand die vertelde dat als hij de avond voor de kerkdienst stoelen ging klaarzetten in de zaal, hij bij elke stoel kort een zegen vroeg voor de persoon die daar zou gaan zitten.

Indringende liedjes
Er zijn indringende liedjes zoals ‘Als een vader’ over een oudste wiens vaderliefde voor zijn dochter sterker was dan de moeite die hij had met haar homoseksualiteit of ‘Het voorbeeld’ over een niet gelovige zoon die zijn vader, die voorganger was, bij diens uitvaart prachtig herdacht. Aangrijpend is ‘Op reis in niemandsland’, het verhaal van de vader van drummer Ruud van de Meeberg, die op sommige heldere momenten na de grip op de realiteit heeft verloren.

Ook lichtvoetige nummers
Er zijn ook lichtvoetige nummers zoals ‘Ik wil groeien’ over groeien in het geloof. ‘Dromers en drammers’ laat de meerwaarde zien van samenwerking tussen mensen met verschillende karakters en talenten. ‘Zonder regen geen zegen’ vertelt dat er geen overwinning is zonder tegenslagen.

Blik van herkenning
Er zijn liedjes waarin veel luisteraars iets van zichzelf zullen herkennen zoals ‘Soms sluit de Heer een deur’. Als iets tot een eind komt, opent de Heer elders nieuwe mogelijkheden. ‘Ik laat U los’ is een lied over mensen die het geloof tijdelijk of langer loslaten. ‘Als je niet bij de kudde hoort’ gaat over buitenbeentjes in de kerk. Er zijn twee nummers over Bijbelverhalen: ‘God kan je helpen’ over de arme weduwe en de profeet Elisa en ‘Het voorhangel scheurt’ over het scheuren van het voorhangsel in de tempel toen Jezus stierf aan het kruis.

Eerste gitaar
‘Mijn trouwe vriend’ is een liedje over de eerste kostbare gitaar die Wim Pols met zijn vader ging kopen. Hij bedenkt hoe hij zoon later die gitaar zal overnemen. Bijzonder is dat Wims zoon Wouter, die het album opnam en mixte, in dit nummer de solopartij speelt. Wim schreef alle 18 liedjes op dit album, waaronder een lied over de coronacrisis: ‘Wat ik nu mis’.

Gevarieerd van stijl
Niet alleen qua verhalen, maar ook muzikaal is Parels heel gevarieerd. Er zijn natuurlijk veel echte countrysongs waarin Gideon van Buitenen op viool, Ron de la Bey op steelgitaar en dobro en Marcel Langeland op sologitaar alle ruimte krijgen om te soleren op de strakke basis die drummer Ruud van de Meeberg, bassist Hans Steeds, pianist Kees Steeds en Wim Pols op akoestische gitaar neerleggen. Er staan luisterliedjes op, een paar popgetinte nummers en twee Tex Mex songs waaraan Kees op accordeon en Marcel op Spaanse gitaar precies de juiste sfeer geven. Er is met het nummer ‘Hij wacht op jou’ zelfs een muzikale flirt met de rap. Maar het blijft onmiskenbaar de Country Trail Band met het vertrouwde stemgeluid van Wim. Hans zingt vijf nummers solo en Hans, Kees en Ruud zorgen voor de backing vocals.

Steun voor sponsorproject
Parels is uitgebracht op het Living Water Music label van JQZ Muziekproducties in Kampen. Het positieve saldo bij de verkoop van de CD tijdens de optredens gaat naar het sponsorproject van The Country Trail Band, een weeshuis bij de Nigeriaanse stad Jos dat wordt ondersteund door Stichting De Ondergrondse Kerk.

Vuur brandt nog
Met Parels gaat de Country Trail Band het 36ste jaar van haar bestaan in. Dit album toont ruim een uur lang aan dat het vuur nog altijd brandt en dat de inspiratie blijft borrelen. De CD is te bestellen via de website www.countrytrailband.org voor slechts 10 euro inclusief verzendkosten.

Datum: 27 januari 2021
Auteur: Country Trail Band
Foto: Country Trail Band
Website: http://www.countrytrailband.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: