MENU
Gert-Jan Segers spreker op online studiedag voor kerkleiders

Gert-Jan Segers spreker op online studiedag voor kerkleiders

29 jan

Op vrijdagochtend 5 februari zal onder meer Gert-Jan Segers zijn bijdrage leveren aan een online studieochtend voor kerkleiders. Het thema van de studiedag is ‘Hoe leidt de kerk in een wereld die lijdt?’ en wordt georganiseerd door het Evangelisch College.

We verkeren in een roerige tijd. Internationaal lijdt de wereld, maar ook in ons eigen land is er veel leed, niet alleen geestelijk maar ook materieel. Wat is de taak van de kerk? Tijdens de online studiedag ‘Hoe leidt de kerk in een wereld die lijdt?’ wordt nagedacht over hoe de lokale kerk haar maatschappelijke plaats kan innemen in deze wereld.

Opzet
De studieochtend wordt aangeboden middels Zoom. Het programma bestaat uit een drietal korte blokken van een half uur waarin verschillende sprekers een bijdrage zullen leveren, waarbij de rol van de kerk ten aanzien van het lijden wereldwijd, landelijk en op lokaal niveau wordt belicht. Tussen de blokken in is er de mogelijkheid om via break-out rooms door te praten en vragen te formuleren die vervolgens worden voorgelegd aan de sprekers.

Sprekers
De studieochtend wordt verzorgd door een veelzijdig team van inspirerende sprekers:
Gert-Jan Segers (ChristenUnie)
Jan Wolsheimer (Directeur MissieNederland)
Prof. James Kennedy (Universiteit Utrecht)
Simone Kennedy (Diaken & lokaal raadslid)

Praktische informatie
De studiedag, die onderdeel is van een reeks inspirerende studiedagen, is bedoeld om leiders in de kerk (denk aan predikanten, voorgangers, oudsten, kerkenraadsleden en andere leidinggevenden) toe te rusten voor hun taak in de lokale gemeente. Ook andere geďnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen. De studieochtend duurt van 10:00 tot 13:00 uur en is na aanmelding ook later nog terug te kijken. De kosten voor deelname bedragen € 25,-. Aanmelden kan via: www.evangelisch-college.nl/studiedagen-voor-kerkleiders.

Datum: 29 januari 2021
Auteur: Evangelisch College - Marielle Blom
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.evangelisch-college.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Mijn God
10 jul

Mijn God meer