MENU
Doorbreek de Chinese muur

Doorbreek de Chinese muur

15 feb

Muren bouwen, dat kunnen de Chinezen. Al eeuwen kronkelt de beroemde Chinese Muur – 6.000 kilometer lang! – van oost naar west. China was en blijft een gesloten land. Vrije toegang tot informatie is nu China’s vijand. Dus investeert de overheid miljarden in de ‘Great Firewall’: een digitale Chinese muur om het vrij internet tegen te blokkeren.

Vanuit de Taiwanese hoofdstad Taipei proberen Chineestalige, gereformeerde christenen via diverse online platforms inspirerende video-preken, verdiepende colleges en boeiende literatuur te verspreiden. Projectleider Joseph (vanwege veiligheidsredenen kan niet zijn volledige naam vermeld worden) vertelt: ‘Ons dagelijks gebed is dat we muren kunnen doorbreken. En dan doel ik vooral op die online Great Firewall, om gaten te vinden daar doorheen te komen. Niet om de overheid achter die muur omver te gooien. Niet om het politieke systeem of de economie te ondermijnen. Maar om de boodschap van Jezus Christus door te laten breken in dat gesloten land’.

In 2021 staan er verschillende activiteiten gepland. Joseph vervolgt: ‘Al onze content zijn we aan het verplaatsen naar een cloud-omgeving. Onze Chineestalige preek-video’s komen zo in een soort Netflix-achtige omgeving. Om extra kijkers te krijgen, gaan we onze video’s ook nasynchroniseren. Daarbij blijft het vasteland van China echt onze prioriteit. Want de berichten over religieuze vervolging nemen alsmaar toe… Zo horen we dat allerlei christelijke boeken verboden zijn, kerkgebouwen afgebroken worden, predikanten naar de gevangenis moeten, kerkleden onder controle van de politie staan, zendelingen het land niet meer in komen en seminaries hun deuren moeten sluiten. Dat betekent dat de rol van internet alleen maar groter wordt om toch nog onze geloofsgenoten te bereiken. De liefde van Christus is zó hard nodig in dat gesloten land!’

Bid voor Chinese geloofsgenoten
Bid mee voor Chinese christenen die vanwege hun geloof gevangen zitten. Bid voor standvastigheid om het genadevolle Evangelie niet te laten ‘verchinezen’ (dat wil zeggen: aan te passen aan de communistische stijl van de Chinese overheid). Bid om moed en tact van Chinese christenen om over hun geloof te spreken, en open harten van Chinezen die voor het eerst met Jezus’ liefde in aanraking komen. Bid ook voor bescherming voor Taiwanese christenen die in China Gods woord verspreiden; bid mee om openingen in de Great Firewall.

Datum: 15 februari 2021
Auteur: Verre Naasten - Arjan Woertink
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.verrenaasten.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: