MENU
Christelijk psycholoog Marieke Meijer: Ik geloof dat God met je is

Christelijk psycholoog Marieke Meijer: Ik geloof dat God met je is

20 feb

In de Podcast ZOUT! ontmoeten onderzoeker en christelijk psycholoog Marieke Meijer en freelance presentator en creative Chris Segers bekende en minder bekende mensen uit de christelijke wereld. Ze willen weten hoe gelovigen zich inzetten op maatschappelijke terreinen als duurzaamheid, armoede en het bestrijden van onrecht.

Marieke en Chris reizen door het hele land en ontmoeten smaakmakers; mensen die vanuit een persoonlijke drijfveer zich dienstbaar maken in onze samenleving.

Marieke: “Ik geloof dat God met je is, wat je ook doet en wie je ook bent. Dat Hij je nergens toe dwingt, maar vrijheid geeft om je eigen keuzes te maken, zonder dat je verantwoordelijkheden uit de weg gaat. Tot welke keuzes leidt dat dan in je leven als gelovige?

Chris is als presentator betrokken bij diverse evenementen en videoproducties. “Ik word gedreven door mijn natuurlijke interesse en enthousiasme en ik wil in contact staan met de mensen die ik ontmoet. Ik ben nieuwsgierig en zit vol met vragen. Over veel thema's in het leven ben ik niet heel uitgesproken of stellig, wel leergierig! En mede door de gesprekken die ik ga voeren vorm ik mijn mening, sterker nog; word ik gevormd.”

Microplastics
Marieke gaat in de eerste aflevering van de serie ‘Duurzaamheid’ naar het Binnenhof in Den Haag. Daar ontmoet ze smaakmaker Carla Dik-Faber. Carla is lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie. Duurzaamheid heeft haar passie en daarom heeft ze zich de afgelopen jaren ingezet voor het op de agenda zetten van allerlei groene zaken.

Dik-Faber: “Het laatste wat ik ontdekt heb zijn de microplastics die in cosmetica en badartikelen, zitten. En dat wil ik helemaal niet!” Hoe zit het met haar hoop voor de toekomst van de mensheid?

Meer duurzame smaakmakers
Tijdens de serie Duurzaamheid praat Marieke onder andere met een zonnepanelenmonteur die ook dominee is in een multiculturele kerk. Hij woont in een woongemeenschap en hij en zijn medebewoners skippen hun dagelijkse eten. Ook spreekt ze Trees van Montfoort. “Zij noemt zichzelf een groene dominee en heeft ook een visie op hoe kerken duurzaam zouden moeten zijn, sterker nog ze spreekt zelfs over groene theologie." In aflevering vier gaat Marieke naar Alfred Slomp. Hij vertelt over hoe het ‘zijn’ in de natuur hem doet beseffen wat zijn plek is als mens. En de vijfde en laatste gast in de serie over Duurzaamheid is juffrouw Duurzaam. “Blijf jezelf en ga niet mee in alle hypes! Ik hoop je blij te kunnen maken met duurzame producten, die een tweede leven verdienen!”

ZOUT! is een podcast van de EO en NPO Radio 5 en is vanaf 20 februari wekelijks te beluisteren via eo.nl/podcast of je favoriete podcastplatform.

Datum: 20 februari 2021
Auteur: EO - Ilonka van Heusden
Website: http://www.eo.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: