MENU
Nederlandse leider van kerk Iran vraagt dringend om hulp

Nederlandse leider van kerk Iran vraagt dringend om hulp

03 maa

Afgelopen zomer brachten we je op ChristelijkNieuws.nl het unieke verhaal van Kourosh. Vanuit Nederland leidt Hij een snelgroeiend netwerk van huiskerkjes in Iran. Kourosh laat ons weten dat er op dit moment dringend financiŽle hulp nodig is voor een groep broeders en zusters uit zijn gemeente.

Het gaat om een groepje IraniŽrs dat eerder gevlucht is naar Turkije en daar nu vast zit. De Turkse overheid heeft voor hen niets georganiseerd en terugreizen is te gevaarlijk geworden. Zo lijken ze tussen wal en schip te vallen en is het voor hen dagelijks een grote uitdaging om in de primaire levensbenodigdheden te kunnen voorzien. In Iran lijden velen onder de economische malaise als gevolg van de westerse sancties en de corona-crisis. Zo'n 10 gezinnen uit Kourosh' netwerk kunnen het zich momenteel niet veroorloven om deel te nemen aan de online bijbelstudies en kerkdiensten, omdat ook de kinderen nu internet nodig hebben voor school en de internetkosten daarmee te hoog worden.

Kourosh vraagt om steun voor deze mensen. De schrijver van dit artikeltje is een tussenpersoon die aan een zendingsorganisatie is verbonden (bij de redactie van Christelijknieuws.nl bekend). Via het mailadres help.kourosh@gmail.com is hij te bereiken. Wilt u helpen? Bedankt! Stuur even een mailtje voor meer informatie.

Datum: 3 maart 2021
Auteur: Bekend bij de redactie
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Dit artikel delen:

Meer nieuws: