MENU
Amy: Geen armen geen benen - geen probleem

Amy: Geen armen geen benen - geen probleem

21 nov

VIDEO - Amy heeft een zeldzame afwijking en werd geboren zonder armen en zonder benen. Het zijn niet meer dan korte stompjes. Haar biologische ouders konden de aanblik van hun dochtertje niet aan en lieten haar direct in de steek. Gelukkig was er het echtpaar Richard en Janet Brooks, een heel gelovig stel. Zij hebben haar geadopteerd, hoewel het twee jaar duurde voordat het adoptieproces was afgerond.

Amy groeide op in dit warme, gelovige gezin, met twee oudere broers en twee oudere zussen. Ze werd niet anders opgevoed dan de anderen en moeder Janet liet haar zoveel mogelijk zelf doen. Diverse keren heeft ze prothesen geprobeerd, maar zonder vindt ze het prettiger.




Inmiddels is ze bijna 40 jaar en is ze behoorlijk zelfstandig. Altijd heeft ze gelooft dat God een doel met haar leven heeft. Ze is een levend getuigenis van Gods trouw en van Zijn zorg. ‘Ik weet zeker dat God geen fouten maakt, nooit,’ stelt ze vol overtuiging.

Amy is in de loop van de jaren heel handig geworden met haar mond, haar lippen en met haar hele lichaam. Ze schildert, ze tekent, ze werkt op de laptop, ze naait, ze doet zelf haar haar, ze poetst haar tanden, ze kookt, ze doet de vaat. Ze maakt prachtige schilderijen, onder meer van een zonnebloem en van een kruis met een duif erbij en houdt ook spreekbeurten.

Ze laat dat allemaal zien in korte filmpjes op haar YouTube-kanaal: ‘How Does She Do It’. Ze neemt zelf de filmpjes op en bewerkt ze ook voordat ze deze op internet plaatst. Ze vertelt er ook over in haar autobiografie ‘Unseen Arms; reaching out’.

Psalm 139:14 is haar lievelings Bijbelvers.
‘Ik loof U, omdat ik ontzagwekkend wonderlijk gemaakt ben;
wonderlijk zijn Uw werken, mijn ziel weet dat zeer goed.’

Datum: 21 november 2022
Auteur: Dirk van Genderen
Foto: Videostill
Website: http://www.amybrooks.org

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

Meer nieuws: