MENU
Doelgerichte hulp voor vervolgde christelijke vrouwen

Doelgerichte hulp voor vervolgde christelijke vrouwen

09 maa

De ChristenUnie, SGP en CDA willen dat het kabinet met doelgericht beleid komt om vervolgde christelijke vrouwen te helpen. Dit naar aanleiding van het rapport “Same Faith, Different Persecution” van stichting Open Doors, dat concludeert dat door de coronacrisis deze vrouwen nog kwetsbaarder zijn geworden. Vrouwen hebben met meer én andere vervolging te maken dan mannen. Specifieke hulp is dus nodig. De partijen stellen Kamervragen.

ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf: “Nederland moet wereldwijd opkomen voor mannen en vrouwen die lijden vanwege hun geloof. Vrouwen en meisjes zijn daarbij extra kwetsbaar. Ze worden bijvoorbeeld gedwongen te trouwen en zich te bekeren, of zijn slachtoffers van mensenhandel en seksueel geweld. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de regelmatige ontvoeringen van vooral christelijke meisjes door Boko Haram of de Fulani-strijders. Dat is verschrikkelijk. Vaak is de vervolging bovendien heel onzichtbaar, wat de pandemie nog eens verergert. Door de crisis raakt bijvoorbeeld familie verder uit beeld of komen vrouwen nog minder op straat.

In ons mensenrechtenbeleid mogen we juist de meest kwetsbaren niet vergeten. Dat betekent dat we specifiek oog moeten hebben voor de vervolging waar vrouwen en meisjes mee te maken hebben. Een stevige aanpak van mensenhandel, inzet om gedwongen (kind)huwelijken te voorkomen en goede hulp voor slachtoffers van seksueel geweld is bijvoorbeeld cruciaal. Alleen zo doen we recht aan deze kwetsbare vrouwen en meisjes.”

Datum: 9 maart 2021
Auteur: Christenunie - Jeroen Troost
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: