MENU
Ben Bloem: uiteindelijk ben ik wel een beetje een wereldverbeteraar

Ben Bloem: uiteindelijk ben ik wel een beetje een wereldverbeteraar

12 maa

Christelijknieuws.nl sprak met Ben Bloem, fractievoorzitter voor de ChristenUnie in Apeldoorn en kandidaat voor Tweede Kamerverkiezingen. Waarom is hij de politiek in gegaan, en waarom bij de ChristenUnie? Lees hier zijn reactie.

Waarom ben je de politiek in gegaan?
Ja, goeie vraag! Ik ben er een beetje ingerold. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid voor mensen voor wie het niet mee zit in het leven. Mensen in armoede, mensen die eenzaam zijn, of geen dak boven hun hoofd hebben. Ja, uiteindelijk ben ik wel een beetje een wereldverbeteraar en wil ik mijn steentje bijdragen aan een samenleving waarin we meer omzien naar elkaar en aandacht hebben voor een ander.

Ik wil mijn steentje bijdragen aan een samenleving
waarin we meer omzien naar elkaar


Waarom bij de ChristenUnie?
Op zich zou je ook kunnen stellen dat er andere partijen zijn die zich hard maken voor de kwetsbaren in ons land. Maar de ChristenUnie zit mij als gegoten. Ook omdat je geen geheim hoeft te maken van waar je diepste drijfveer ligt: Gods liefde voor de mens, en dat vertalen naar concrete daden in het hier en nu.

En nu ook op de lijst voor de Tweede Kamer. Op naar Den Haag?
(lacht) Ik sta op plek 35, dus ik verwacht eerlijk gezegd niet dat ik straks hoef te verhuizen. Maar ik ben wel blij dat ik me kandidaat heb gesteld. In zo’n campagne trek je toch veel samen op met alle kandidaten, ook mensen die straks wél in de Kamer zitten. Dan helpt het om ook vanuit Apeldoorn korte lijntjes te hebben met Den Haag. We zijn geen eilandjes als gemeenten, en hebben de landelijke politiek regelmatig nodig om ook voor de lokale belangen op te komen. Ik merk dat het nu al helpt om makkelijk contact te kunnen leggen met de collega’s op het Binnenhof.

Het helpt om ook vanuit Apeldoorn korte
lijntjes te hebben met Den Haag.


Waar wil je je de komende tijd hard voor maken?
Ik heb de afgelopen jaren veel kennis mogen opdoen op het gebied van zorg voor mensen. Of het nou gaat om ouderenzorg, jeugdzorg of de zorg voor mensen die in armoede leven of op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Ik draag graag mijn steentje bij aan het oplossen van knelpunten op die thema’s, ook in mijn contacten met Den Haag. Want landelijk beleid raakt ons allemaal. Kijk naar de toeslagenaffaire bijvoorbeeld. Daar zijn in het hele land mensen door getroffen. Dan helpt het als die stem ook gehoord wordt. Daar wil ik mij de komende hard voor blijven maken!

Waar sta je over 10 jaar?
Wat de toekomst brenge moge hè. Voorlopig zit ik goed waar ik zit en mag ik me inzetten voor iets wat mijn hart heeft. Ik probeer niet te ver vooruit te kijken. Er komen vast nog genoeg mooie dingen op mijn pad.

Datum: 12 maart 2021
Auteur: Redactie christelijknieuws
Website: http://www.apeldoorn.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: