MENU
De Hoop ggz beoordeeld als beste werkgever in ggz-branche

De Hoop ggz beoordeeld als beste werkgever in ggz-branche

24 maa

DORDRECHT, 24 maart 2021 – Onderzoeksbureau Effectory heeft De Hoop ggz uitgeroepen tot branchewinnaar 2021 ‘Beste werkgever’ in de ggz. De Hoop kreeg het hoogste rapportcijfer voor werkgeverschap, een 8, van haar eigen medewerkers en dat blijkt nu de hoogste score in de sector te zijn.

Onderzoeksbureau Effectory brengt al jaren goed werkgeverschap in kaart. Ook dit jaar hielden ze weer een grootschalig onderzoek. Ruim 1 miljoen medewerkers in verschillende sectoren beoordeelden hierin hun werkgever. Op basis hiervan is De Hoop ggz uitgeroepen tot beste in de ggz-branche. Effectory noemt de winnaar een ‘World-class Workplace’. In mei wordt bekend gemaakt welke organisatie brancheoverstijgend de allerhoogste score heeft. Dit wordt dé ‘World-class Workplace’ van 2021.

Waarmee onderscheiden De Hoop en andere branchewinnaars zich? Volgens het onderzoeksbureau luisteren ze naar hun medewerkers en gebruiken hun feedback en ideeën om zich continu te verbeteren. Medewerkers van De Hoop zijn vol passie met hun werk bezig, wat terug te zien is in de cijfers over betrokkenheid (8,5) en bevlogenheid (7,8). Ook de score op klachtgerichtheid blijkt hoog (7,9), wat betekent dat naast de medewerkers ook cliënten profiteren van een positieve organisatiecultuur. Medewerkers ervaren veel autonomie (7,6), omdat ze de vrijheid krijgen om zelf hun werk zo goed mogelijk in te richten. Kaders en prioriteiten zijn helder en hun rol is duidelijk (7,2). Uit de samengevoegde resultaten komt een score van 8,0 voor werkgeverschap en een 7,9 voor tevredenheid van de medewerkers.

Jaap de Gruijter, voorzitter Raad van Bestuur De Hoop ggz: “Het is erg mooi om deze waardering te ontvangen van een groot onderzoeksbureau als Effectory. We zijn rijk gezegend met bevlogen en betrokken professionals en als we voor hen dan ook als beste werkgever in de branche uit de bus komen, ben ik een dankbaar mens. Het bieden van goede zorg kan alleen maar door onze medewerkers, daarom doen we er zoveel mogelijk aan om ook het goede voor hen te zoeken. Professionals vinden en behouden is moeilijk door de krapte op de arbeidsmarkt, maar dit bevestigt ons dat we het goede doen. En daar gaan we graag mee door, om zo ons missie waar te maken.”

De Hoop ggz
De Hoop ggz is een christelijke ggz-instelling en helpt op een betrokken en deskundige wijze kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen of verslavingsproblemen om tot herstel te komen in een liefdevolle omgeving.

Datum: 24 maart 2021
Auteur: Marianne van der Poel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.dehoop.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: