MENU
Iraans-Nederlands echtpaar ervoer wonderen ondanks gevangenschap

Iraans-Nederlands echtpaar ervoer wonderen ondanks gevangenschap

02 apr

Na de enthousiaste reacties op de eerste uitzendingen organiseert SDOK haar derde online event, met als titel: Als het tegenzit. Een van de gasten is de Nederlandse Iraniër Siroos Torabi. Hij werd opgepakt in Iran en zat enige tijd gevangen vanwege zijn geloof. Zijn vrouw Soheila zat op dat moment in Nederland. Hoe hebben ze op die moeilijke moment de kracht en steun van God ervaren? Het online event wordt uitgezonden op 8 april 2021 om 20.00 uur.

Siroos Torabi werd geheel onverwacht opgepakt en vastgezet tijdens een bezoek aan Iran. Dit was een donkere periode waarin hij en zijn vrouw Soheila bijzondere ontdekkingen deden. Het echtpaar vertelt hoe zij Gods bijzondere en wonderlijke zorg ervoeren.

SDOK-directeur André van Grol weet wat lijden is. Hij verloor zijn eerste vrouw op jonge leeftijd en bleef achter met vijf jonge kinderen. Hoe ga je om met zoveel verdriet? Ds. Paul Visser brengt de ontdekkingen van het echtpaar Torabi en die van andere vervolgde christenen dicht bij de kijker en vertelt over hoe je op een Bijbelse manier volhoudt als het tegenzit. SDOK-woordvoerder Richard Groenenboom leidt het gesprek.

Verdriet en vreugde
Tijdens het event komen er indrukwekkende verhalen aan bod, die laten zien wat vervolgde christenen meemaken. Hoe gaan zij om met moeilijkheden en wat kunnen we van hen leren? De kijkers worden uitgedaagd om te reflecteren op hoe zij omgaan met problemen en uitdagingen in hun leven.
Richard Groenenboom: “Met dit event willen we christenen in Nederland laten zien hoe je overeind kunt blijven in moeilijke omstandigheden. We geven praktische handvatten die helpen om niet naar de golven maar naar Jezus te kijken als het stormt. Zelf heb ik ervaren dat de lessen van vervolgde christenen vaak erg goed toepasbaar zijn in mijn eigen leven als christen hier in Nederland. De getuigenissen die tijdens het event worden verteld, onderstrepen dit.”

Muziek
De reacties op het vorige online event waren positief. Kijkers hierover: “Mooie uitzending! Als je Gods genade hebt ervaren in je eigen leven, dan kun je niet meer stil zijn! Vervolgde broers en zussen zijn daarin een voorbeeld.” En: “Bedankt voor deze avond! Mooi vanuit verschillende invalshoeken en ook prachtige muziek!”
Erika de With en Maartje Kok zingen samen bijzondere liederen die aansluiten bij het thema.

Meer informatie en aanmelden (niet verplicht) via www.sdok.nl/event.

Datum: 2 april 2021
Auteur: SDOK - Anneke Houtman
Foto: SDOK
Website: http://www.sdok.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: