MENU
Live contact met vervolgde christen in Pakistan

Live contact met vervolgde christen in Pakistan

08 apr

Het aantal vervolgde christenen wereldwijd neemt al jaren toe. Aster uit Pakistan is één van hen. Sinds haar bekering tot de God van de Bijbel, probeert haar invloedrijke islamitische familie haar te vermoorden. Ze vertelt erover op 17 april tijdens de HVC Regiotour Online, een livestreamevenement van Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen).

Tijdens de avond is er live verbinding met Pakistan, zodat het publiek zelf hun vragen over christenvervolging kan stellen aan Aster of aan HVC-medewerkers. De livestream start via de website van HVC op zaterdagavond 17 april om 19:15 uur en is geschikt voor alle leeftijden.

Interactie met vervolgde christen
Aster, de gastspreker van de HVC Regiotour Online, wordt voor de veiligheid niet bij haar echte naam genoemd. Speciaal voor de HVC Regiotour Online neemt zij op een geheim locatie plaats achter een laptop, om contact te kunnen leggen met het Nederlandse publiek en hun vragen te beantwoorden. Aster groeide op in een rijke islamitische familie, die het nog altijd op haar heeft gemunt. Sinds ze tot geloof is gekomen in de God van de Bijbel, heeft Asters familie haar opgesloten, vastgebonden met kettingen, gemarteld en meerdere keren geprobeerd haar te dood te schieten. Diverse malen werd ze wonderlijk gered. “Mijn lijden is niets vergeleken bij Zijn lijden”, relativeert Aster haar beproevingen. Haar verhaal stopt niet bij de vervolging; Aster mocht de afgelopen jaren tientallen moslims en hindoes bereiken met het Evangelie.

De staat van de wereldwijde kerk
In de Bijbel kondigde Jezus Christus aan dat zijn volgelingen met veel tegenstand te maken zouden krijgen. De HVC Regiotour Online biedt de kijker gelegenheid om zelf een mening vormen in welke mate deze uitspraak van Jezus ook vandaag nog geldt. Projectleiders van HVC nemen de kijker mee in ontwikkelingen die spelen in de wereldwijde Kerk. Vervolgens krijgt het publiek de kans om hun vragen over christenvervolging te stellen aan de projectleiders.

Muziek en zang
Een speciaal samengesteld muzikaal gezelschap verzorgt enkele liederen tijdens de avond. Speciale aandacht gaat hierbij naar een nieuw lied over christenvervolging, dat tijdens de HVC Regiotour Online in premičre gaat. De zang wordt verzorgd door sopraan Willemijn Middelkoop en tenor Jan Loosman. De muzikale begeleiding is in handen van cellist Csaba Erdős, violiste Laura van der Stoep en pianist en componist Bert Noteboom.

Bondgenoot van vervolgde christenen
HVC, de organiserende stichting, bestaat uit meer dan 150 vrijwilligers en een klein coördinerend team. De stichting wil als bondgenoot naast vervolgde christenen staan en hen ondersteunen waar nodig. In 15 projectlanden biedt het hulp aan hen die lijden door geloofsvervolging, aan evangelisten die het Woord verspreiden ondanks tegenstand en aan de kinderen van de vervolgde Kerk.

HVC Regiotour Online | D.V. 17 april 2021 | 19:15 uur | www.stichtinghvc.nl/regiotour

Datum: 8 april 2021
Auteur: HVC - Maarten Boeve
Foto: HVC
Website: http://www.stichtinghvc.nl/regiotour

Dit artikel delen:

Meer nieuws: