MENU
Tweedehands geeft anderen een nieuwe kans

Tweedehands geeft anderen een nieuwe kans

10 apr

NIJKERK – Stichting 'Kom over en help' roept een grotere doelgroep op om gebruikte kleding te doneren. Met de slogan ‘Tweedehands geeft anderen een nieuwe kans’ wil de stichting meer mensen activeren om gebruikte kleding naar een inzamelpunt te brengen. Gerben Heldoorn, directeur van 'Kom over en help': “Door kleding te doneren draagt u bij aan projecten die hulp geven aan mensen die in armoede leven. Zo verandert een uitzichtloze situatie in een hoopvolle toekomst.”

'Kom over en help' zamelt al jarenlang kleding in voor mensen die leven in kwetsbare omstandigheden. Vroeger transporteerde de stichting de kleding zelf naar Oost-Europa. Alle gedoneerde kleding gaat nu naar een sorteercentrum in Nederland. “Met de opbrengst van een volle kledingcontainer kunnen maar liefst tien kinderen een jaar lang naar een dagopvangcentrum. Ze krijgen daar hulp bij hun huiswerk, genieten van een warme maaltijd en horen een verhaal uit de Bijbel. Dat levert blije kinderen en stralende gezichten op. Of neem een ondernemer, die een lening krijgt waarmee hij een klein (agrarisch) bedrijfje kan starten en op die manier zijn gezin weer zelf kan onderhouden”, aldus Heldoorn.

Goede bestemming
Een belangrijke bijkomstigheid van kledingdonatie is het feit dat de kleding een goede bestemming krijgt. De kledingstukken worden gesorteerd en geschikt gemaakt voor wereldwijde export naar onder andere tweedehands winkels in Oost-Europa. Mensen die niet veel te besteden hebben en in armoede leven, kunnen op deze manier toch hun eigen garderobe samenstellen. Zo draagt gebruikte kleding bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van mensen. En het is nog duurzaam ook, omdat kleding of schoenen worden hergebruikt. Tweedehands geeft anderen een nieuwe kans!

Lever kleding in!
Benieuwd welke soorten kleding u kunt inleveren? Kijk hiervoor en voor een inzamelpunt in de buurt op www.komoverenhelp.nl/kleding.

Datum: 10 april 2021
Auteur: Laurens Sok - Kom over en help
Foto: Kom over en help
Website: http://www.komoverenhelp.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

16 december 2010 Meer hulp voor Albanie

Meer nieuws: