MENU
GZB presenteert jaarverslag 2020: Het Evangelie geeft hoop

GZB presenteert jaarverslag 2020: Het Evangelie geeft hoop

27 apr

Dat het leven kwetsbaar is, hoef je in SyriŽ of Congo niet te vertellen. Maar toen we wereldwijd werden getroffen door de coronapandemie, beseften we dat meer dan ooit. Juist in zoín situatie geeft het Evangelie hoop.

Die hoop wil de GZB graag delen! Wat is het mooi om te zien dat er wereldwijd mensen zijn die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens en met hen het Evangelie delen. Ook het afgelopen jaar. Ondanks dat veel anders ging dan gepland. Ondanks de beperkingen.

- Tienduizenden mensen die door corona hun inkomen kwijtraakten, hielp de GZB samen met partnerkerken met een voedselpakket. Op deze manier konden kerken in bijvoorbeeld AlbaniŽ, Cuba en Centraal-AziŽ concrete hulp bieden en iets van Gods liefde laten zien aan de meest kwetsbaren in de samenleving.

- 85 Jongeren en ouderen in AlbaniŽ willen de kerk dienen en studeren aan de Bijbelschool in Tirana. Met hulp van de GZB kan dat sinds 2020 ook online, waardoor het aantal studenten groeit. Zelfs studenten uit Kosovo kunnen nu meedoen!

- 360 Kinderen uit sloppenwijken in Nicaragua kregen hulp bij hun schoolwerk en een gezonde maaltijd, maar misschien wel het belangrijkste: aandacht en liefde.

- 20 Evangelisten uit EthiopiŽ zijn opgeleid om in een regio waar nauwelijks christenen wonen nieuwe gemeenten te stichten. Nog voor het einde van hun studie is in 2020 de eerste kerk geplant.

- 200 Families die zijn gevlucht voor het geweld in SyriŽ en die nu in een arme wijk van Beiroet wonen, kregen via de kerk ondersteuning voor voedsel, onderdak, medische kosten en onderwijs. Zeker nu het land in crisis verkeert, is voor veel Libanezen de kerk een plaats van hoop.

Dit en nog veel meer werk is alleen mogelijk dankzij de steun van 26.880 leden en donateurs en 466 gemeenten die zich verbonden weten met het werk van de GZB. In totaal mocht de GZB in 2020 Ä 7.896.000 ontvangen. De terugloop in reguliere inkomsten werd gecompenseerd door de ruimhartige steun van gemeenten, particulieren en bedrijven voor onze noodhulpcampagnes. De GZB is dankbaar voor de blijvende betrokkenheid die hieruit blijkt op wat er buiten ons eigen land gebeurde door de impact van corona. Tegelijk stond door de crisis een deel van de bestaande projecten tijdelijk stil en werden er minder mensen uitgezonden. Daardoor waren de reguliere bestedingen lager dan begroot.

In 2021 blijft de GZB zich inzetten om met partners en gemeenten te zoeken naar nieuwe manieren om het werk vorm te geven en zo hoop te blijven bieden nu de crisis wereldwijd voortduurt.

Datum: 27 april 2021
Auteur: GZB - Gerdi van Eck
Foto: © christelijknieuws
Website: http://www.gzb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: