MENU
Jubileum Sing-in Veenendaal 30 jaar

Jubileum Sing-in Veenendaal 30 jaar

03 mei

Sing-in Veenendaal bestaat al ruim 30 jaar. Vorig jaar had een jubileumjaar moeten worden, maar door alle maatregelen was dat niet mogelijk. Zolang het nog nodig en noodzakelijk is, zal Stichting Sing-in Veenendaal elke derde zondag van de maand een livestream uitzenden. Zondag 16 mei is de eerstvolgende sing-in livestream.

Sing-in Veenendaal is in de afgelopen jaren een belangrijke moment in de maand geweest voor velen. Door de maatregelen rondom corona is er in 2020 even een pauze ingelast. Vanaf oktober vorig jaar zijn ze weer gestart, maar dan met een livestream.

In 2020 had Nelinda Troost net haar afscheid aangekondigd aan het einde van de sing-in van februari. Na jarenlang betrokken te zijn geweest bij de sing-in was het moment daar voor een nieuwe toekomst. Ze heeft eerst jarenlang meegezongen onder de leiding van haar vader, Ton Koudijs, totdat ze uiteindelijk het stokje overnam om zelf leiding te geven aan de sing-in Praiseband. Ze is sinds vorig jaar voorganger van de Mozaiek0318 gemeente in Veenendaal.

De sing-in is sinds de verhuizing van de sporthal naar De Basiliek in Veenendaal de laatste jaren gegroeid in aantal bezoekers. Er werden intussen 2 sing-ins op 1 zondag georganiseerd om alle bezoekers een plekje te kunnen bieden. En nu is de sing-in sinds oktober 2020 voor de hele wereld beschikbaar als livestream op YouTube en Facebook.

Online uitzenden brengt nieuwe leerpunten met zich mee. De zangers en musici moeten nog meer dan anders zuiver op elkaar afgestemd worden. In de zaal klinkt het toch vaak anders, dan direct in de huiskamer. Na een aantal maanden ervaring te hebben opgedaan, kunnen we zeggen dat de sing-in klaar is voor het grote publiek. De online livestream groeit gestaag. En het gaat dan niet zozeer om groei in het aantal bezoekers, maar vooral in het opvullen van een gat wat is gevallen: samen God danken, eren en prijzen door liederen.

De livestreams worden live, maar ook in de weken daarna goed bekeken en de reacties van de kijkers zijn bemoedigend. Gods wordt geŽerd vanuit diverse woonkamers door het hele land.

Nelinda Troost is intussen opgevolgd door Hans Praag. Als ervaren koorleider is hem dit wel toevertrouwd. Hij was al jaren zanger bij de sing-in. Het team van zangers, zangeressen en musici is verder uitgebreid. Kijk je 16 mei mee met de livestream via www.singin.nl?

En hopelijk is er vanaf september weer meer mogelijk met bezoekers in de zaal. Volg de sing-in op sociale media of de website om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden tegen die tijd.

Datum: 3 mei 2021
Auteur: Sing-in Veenendaal
Foto: Sing-in Veenendaal
Website: https://www.singin.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: